Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Polévka je základ. Umíte uvařit bouillabaissu?

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Iweta 26. 1. 2007 22:32

Běďo, díky za polévku - konečně trochu jiný postup, než je v kuchařce. Jinak nechápu dnešní dršťky, ceny se liší až o 60 kč na Kg, přitom ty levné, které by měly být nepředvařené už jsou tak vymacerované, že už ani nevím, jak by dršťky měly *****ět. Je to zcela bez zápachu a chuti.
Iweta
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 27. 2. 2007 14:11

Miluju ji :)
anonymni

Odeslat příspěvekod btw 1. 4. 2008 14:08

Slonik píše:..drštky při vaření opravdu děsně páchnou.
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 1. 4. 2008 15:50

btw: nojo, to je problém nás, kteří moc nemusíme různé polotovary, předvařené, předsmažené, předpečené, předxxxx věci ....

je to skoro si vzít do pelíšku holku po předehře ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod btw 1. 4. 2008 16:08

No to beru, ale u drštěk je to něco jiného... jen to vaření je na několik hodin, kdo by se s tím doma dělal.. i hospody je berou od dodavatelů předvařené, nakrájené..
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 2. 4. 2008 09:15

já dělám falešnou :D
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 2. 4. 2008 11:26

Máma jednou zkusila doma dělat přímo z neopracovanýho žaludku a už nikdy více.....byt nám *****ěl ještě týden, to se fakt nedalo. Teď už si kupuje omyté dršťky a je to lepší.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 4. 2008 14:49

kirkwood: falešnou? to jako z hub? nebo z něčeho jiného? povídej, přeháněj :-D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod btw 2. 4. 2008 15:13

Ta falešná by mě také zajímala. To jako bez drštěk? Nebo ze sáčku? :)

michee - no to se nedivím :D ty průmyslově opracované jsou už pohoda.
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 2. 4. 2008 16:58

btw: jako Slonik nemusím polotovary atd
jj z hub, a to buď z hlívy ustřičné a nebo z masáků
Recept
Ingregience
cibule větší
1 lžička mleté papriky (sladká nebo pálivá)
400 g hlívy nebo masáků
majoránka dle chuti
3 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
30 g másla (já používám olivový olej)
olej na smažení
pepř
sůl
voda dle potřeby
Postup
cibuli nakrájíme na kostičky, či tenké půlměsíčky a osmažíme na oleji až zesklovatí. Přidáme nakrájené houby a chvíli smažíme a před zalitím vody osolíme a vaříme do změknutí cca 30 minut. Připravíme si jíšku máslo necháme rozpustit, přidáme mouku a až se vytvoří kašička přidáme mletou papriku. Odstavíme z plotny a vlijeme STUDENOU vodu cca 200 ml. Přidáme k polévce. Ochutíme majoránkou, opepříme a přidáme prolisované, nebo utřené stroužky česneku. Chvíli povaříme a podáváme s pečivem ;)
(až ji budu vařit, tak ji zkusím zahustit chlebem...)
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod btw 2. 4. 2008 17:05

Asi to při nejbližší příležitosti vyzkouším, postup mám zažitý trochu jiný, ale výsledek by měl být stejný :)
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 2. 4. 2008 18:17

Taky jsme ji delali z kotrče kadeřavého, ta byla fakt dobra :)
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod snowboarder 27. 5. 2008 11:43

kdyby tam nebyly dršťky, tak bych jí měl rád :-)) já to prostě nedokážu sníst :-\ ale s náhražkou rád.
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod josefkalous 19. 12. 2008 21:16

jó držťková polévka, tu mohu ve všech podobách. chodím na ni na stojáka do teplých masných úseků, i když už to není co dřív a to myslím nejen cenu. doma jsem ji kdysi zkoušel ale jen jednou, příprava byla dlouhá a rodina mi nadala co do smradu ale mě nakonec chutnala. kamarád jí dělává z masáků, je to snad ještě lepší nežli z drštěk. předloni se mi poštěstilo najít pořádný trs václavek a tak jsem ji zkusil udělat podle návodu který přikládám (není můj, asi jsem ho našel někde na webu) a jelikož je václavka, která je zatracována pro svou mírnou jedovatost v syrovém stavu, jedna z nejchutnějších hub tak to byla dobrota:
Dršťková polévka z václavek
Ingredience: 1/2 kg václavek, cibule, olej, mletá paprika (sladká), vývar nebo ve vodě rozpuštěné 2 kostky Masoxu, polohrubá mouka, majoránka (bazalka), pepř, sůl
Postup přípravy: Větší kloboučky pokrájíme na proužky, menší celé dáme povařit asi čtvrt hodiny (musí se vařit), pak je opláchneme studenou vodou, aby zůstaly čisté bez šlemu. Cibuli nakrájíme na hrubo, osmažíme na oleji do zlatova a přidáme papriku a houby. Zalijeme vlažným vývarem, přidáme majoránku, pepř a vaříme mírně 20 minut. Mouku rozmícháme s trochou vody, nalijeme do polévky a za stálého míchání necháme přejít varem. Dochutíme dle potřeby solí.
Jen dodávám že guláše a polévky tototo typu dělám většinou na sádle.
josefkalous
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 20. 12. 2008 19:40

my ji zase delali z kotrce kaderaveho, to bylo tez vyborne...
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků