Máte rádi drš?kovou polévku? Jak ji děláte?

Polévka je základ. Umíte uvařit bouillabaissu?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Slonik 21. 12. 2008 16:56

caddy: čili se od 2.4. nic nezměnilo :D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 21. 12. 2008 22:32

a ja si rikal, ze mam trochu deja-vu :D
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gooorila 27. 2. 2009 15:25

Tak já do vojny dršťkovou nejedl, stejně jako hermelín a tvarůžky. A od vojny ji mám velmi rád :o).
Kupoval jsem si polotovary, dával jsem si v restauracích, ale nikdy mi nechutnala tak, jako ji vozili k nám do práce na výdej obědů (a to nám obědy dodávala plnokrevná Pizzerie :oD), ale nedokážu specifikovat, co na ní bylo jiné.

Včera jsem se pokoušel opět uvařit vlastní (podobný recept, jako popisuje béďa o kousek výš). Dršťky jsem koupil již předvařené. Vařil jsem je jednou 20 minut, vyměnil vodu, vařil více než hodinu a pak je slil. Na pánvičce zpěnit najemno nakrájenou cibuli, pak do cibule hladkou mouku (byl jsem překvapen, kolik se jí tam dává. Nikdy jsem tam v této fázi mouku nedával, jen zaprášil paprikou a po zpěnění zalil vodou. Teď jsem tam naházel mouky asi jako 50% cibule, pak dal hodn papriky a zalil vodou). A pak už jen zpátky dršťky, 2 stroužky česneku (příště už dám jen jeden), sůl, majoránku (taky hodně), pepř. Okamžitě vznikla hustá a pěkná polívka. Dršťky byly uvařené, takže jsem jen chvíli provařil.

Docela dobré, ale jak jsem psal výše, příště méně česneku a musím pořešit cibulku. Sádla jsem dal docela dost, cibulka už začínala tmavnout, ale v polévce jsou kousky cibule, které mi tam moc nechutnají (cibule je hodně nasládlá). Asi to budu muset příště vařit nějak dlouho, ať se cibule rozpustí.
Gooorila
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 2. 2009 15:39

Cibule se rozhodně nerozpustí :-D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gooorila 27. 2. 2009 17:05

No já si to myslel :o)
Gooorila
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kejki3 2. 3. 2009 00:39

Ale čím méně bude smažená, tím snáz se rozvaří.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hejjar 2. 3. 2009 19:01

Slonik píše:Cibule se rozhodně nerozpustí :-D

jen nechat zesklovatět a přidala bych tam bobkový list, česnek rozetřít se solí
hejjar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DevAstor 8. 6. 2009 23:30

dršťková je výborna :))
Toto je můj osobní názor.

    (\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 14. 6. 2009 15:29

Dršťkovou (pokud je na talíři :twisted: ) miluji :-)
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod polda 15. 6. 2009 08:23

Dršťovou + koprovku + cokoli ála na paprice(smetaně) - děkuji radši umřu hlady....
polda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 6. 2009 08:36

Polda: to ti někde zkazili chuť?
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod polda 18. 6. 2009 10:24

..prostě od malička tyhle věci nemůžu,hned se mi zvedne kufr. Kdysi bych tam psal i králíka ale toho už jsem schopen jíst a dokonce mi i chutná.
polda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ŠARA 4. 5. 2012 11:43

20 minut na uvaření držkové je tak akorát. Pokud jsou předvařené je to rychlovka.
ŠARA
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron