Nejprve si uděláme vývar z kuřete. Vývar děláme nejlépe z částí s kůží (tj. křidélka, stehýnka...) a přidáme do něj něco málo kořenové zeleniny (mrkev, celer). To bude náš základ.
Dále budeme potřebovat :
česnek
smetanu ke šlehání (šlehačku)
muškátový oříšek a sůl/vegetu pro dochucení
Část kuřete vrátíme po obrání zpět do polévky, ale nesmí ho tam být moc, zeleninu nepoužijeme. Nakřájíme si česnek na kolečka a hodíme ho do vřícího vývaru. Do polévky ještě nalijeme trochu šlehačky (opravdu jen trochu, na větší hrnec stačí asi 1/8 litru (125 ml)), nastrouháme do ni trochu muškátovho oříšku, případně dochutíme solí (či vegetou, pokud ji používáte) a necháme zlehka provřít, aby česnek změknul.
Hotovo