Smetanová česnečka (recept)

Polévka je základ. Umíte uvařit bouillabaissu?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod myndel 16. 1. 2006 16:10

Nejprve si uděláme vývar z kuřete. Vývar děláme nejlépe z částí s kůží (tj. křidélka, stehýnka...) a přidáme do něj něco málo kořenové zeleniny (mrkev, celer). To bude náš základ.

Dále budeme potřebovat :
česnek
smetanu ke šlehání (šlehačku)
muškátový oříšek a sůl/vegetu pro dochucení


Část kuřete vrátíme po obrání zpět do polévky, ale nesmí ho tam být moc, zeleninu nepoužijeme. Nakřájíme si česnek na kolečka a hodíme ho do vřícího vývaru. Do polévky ještě nalijeme trochu šlehačky (opravdu jen trochu, na větší hrnec stačí asi 1/8 litru (125 ml)), nastrouháme do ni trochu muškátovho oříšku, případně dochutíme solí (či vegetou, pokud ji používáte) a necháme zlehka provřít, aby česnek změknul.
Hotovo
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ma.krtek 25. 9. 2006 22:49

Když přidáš víc masa, říká se tomu čenečka pro horních 10.000.
ma.krtek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aneta17 13. 6. 2008 14:10

Přidávám recept na polévku : Špaňelské česneková:

Máslová jížka zalitá mlékem, sůl, pepř, česnek a oregáno. Vložka: dušená krájená rajčata (pochopitelně nejdříve oloupaná). Fakt, jednou do roka se dá. Když vařím letně, tak na ní dojde....
Všem oznamuji, že mi není 17. Jen je 17 moje šťastné číslo.

Jsem cholerička, obdivuji sangviniky. Dobře se mi žije s flegmatikem a melancholika bych jistě tloukla…
Aneta17
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Amaru 5. 10. 2009 20:08

Tak tohle zní velice chutně. Předám přítelkyni a ať se s tím popere. Ta smetana se nějak nezdrcne?
Amaru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krejci 7. 8. 2018 10:43

Vyzkousim ! :-)
krejci
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků