Hovězí nebo kuřecí vývar, s tukem na povrchu, mrkev, celer, nasekaná petržel, maso ze slepice, játrová rýže.. to můžu. A nebo boršč, ale bez majonézy, smetany atd.
Já miluju hutné zeleninové polévky. Česnečku a italskou hustou rajskou polévku. Také maďarské halászlé (teď nevím, jak se to píše) a rovněž bramboračku, luštěninové polévky. Nemám rádi čisté bílé vývary. Ale hustý, kuřecí s tunou zeleniny je dobrý na napravení žaludku.
Moje prabábi říkala: Pokud nepostaví nemocného na nohy vývar ze staré slepice či kohouta, už mu nepomůže ani lékař.
Čočková a fazolová - hnědá s černýma velkýma fazolama, knedlíčková, bramboračka,houbová, chlebová, zelňačka s klobáskou a taky hlavně pivní. A dobrá rybí na Vánoce:)
vsetky od mamky hrachovu s haluskami, fazulovu, sosovicovu s parkom, nedelnu rezancovu, zeleninovu s haluskami, spenatovu, hubovu, kapustnicu.. polievky sme jedavali len cez vikend. cez tyzden mi vobec nechybali. ale teraz ked som na intraku a nedostanem sa niekolko tyzdnov domov tak sa neviem nabazit polievok
To je těžké, já mám rád skoro všechny. Ať už jde o instatní čínskou s nudlema a nebo boršč. Nemusím vývary a celkově polévky s nudlema (teda kromě těch zmíněných čínských )
Ale tu čínskou jsem měl letos možná 3x a jinak si polívku beru jenom když mám velký hlad, který by samotné druhé jídlo nepokrylo