Dobrý den
Miluji asijskou kuchyni. Zastrčeným bistrům moc nevěřím, ty které jsou v obchodních centrech jsou asi kontrolovanější, ale tam mi nechutná, takže spíš restaurace.
Bydlím ale na samotě a rád vařím, takže jsem se pokoušel uvařit obdobu, ale vzdal jsem to, protože se mi nikdy nepovedlo ani přiblížit se chuti v restauraci (koupil jsem různé rybí omáčky, mám výkonný plynový hořák a podobně).
Nyní jsem byl v Plzni a po cestě se zastavil na polévku a hlavní jídlo. Ani jedno nebylo nijak výjímečné, ale přesto mi chutnalo. Jak jsem psal, kopírovat hlavní jídlo jsem již vzdal, ale nyní byla kuchyně za sklem a já pozoroval, jak připravují polévku. Čekal jsem, že ji mají uvařenou a jen nalejou, ale frajer hodil na pánev pár surovin, zalil asi vývarem, hodil pár výhonků a...a bylo hotovo. Polévku měl udělánu za necelou minutu. Byly tam kuřecí kousky, mrkev, shitake houba, trochu zázvoru a výhonky. Nic jiného jsem ve vývaru nenašel.
Neexperimentoval někdo s polévkou? Rád bych si někdy udělal takovou rychlou polévku, která je i s přípravou za deset minut. Na google najdu jen polévky, které se vaří a dělá se jí pět litrů. Já chci jen talíř...