Stránka 1 z 1

Bruschetta

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2008 21:30
od hurkar
Poznáte to? :)
chlebík (napr. toustový, v originále sa podáva ciabatta)
cesnak
paradajky
mozarella
korenie
soľ
olivový olej

nakrájaný chlieb sa predpečie v rúre, potom na neho naukladáte nasekaný cesnak a paradajky, okoreníte celé to prykryjete plátkami mozarelly a dáte zapiecť do rúry.

Dobrú chuť.

Obrázek Obrázek

:D :D :D

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 2. 2008 22:29
od Slonik
No jasně. Jen je to kumšt sehnat rajčata, která se dají jíst. To co se prodává v marketech (Maroko, Španělsko) je humus všech humusů - to rajče neroste vůbec v zemi, ale v substrátu kudy vedou trubky s živným roztokem :-(

I s olejem se musí opatrně - ne každý se hodí. Ale sehnat ho je snažší než ty rajčata. Mozarella ani být nemusí, i když je fajn. Zdobím ti čerstvou bazalkou.

Ciabatta není problém. Toustový chleba bych zavrhnul...

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2008 14:56
od Caddy
rajcata jedine cherry, a ot jeste jen nektera....na velka jsem davno rezignoval...

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 2. 2008 15:32
od Vinnetou1
Viděl jsem bombovej díl ze Spektra, Jamie Oliver vaří doma, rajčata. Má nádhernou zahradu a vše okolo. Ale hlavně těch odrůd, fialovozelený, žíhaný zelený, žlutý, malinký, tenký, tlustý...
Dělal tam i vlastní kečup. No prostě orgie :D a umocněné zahradou snad se vším co se dá jíst. Vyběhne ven, urve co se dá... to musí být požitek. Letos se chystám na založení zahrádky, je to až pohrdání přírodou když se podívám na ten prostor kolem sebe, aspoň letos minimálně ty bylinky se musím i přes zdraví dokopat. Brambory a jiné má děda.

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 2. 2008 13:19
od Slonik
Vinnetou: Jo, nechal bych si to líbit. Ale v bytě si moc nevypěstuješ. Na druhou stranu v baráku je takový "společný" balkonek a už jednám s majiteli o možnosti jeho pronájmu :-) Tam by se daly alespoň ty bylinky

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 3. 2008 16:58
od 0ndra
můj recept:
opečenou ciabattu potřu česnekem (jako klasickou topinku) a pak směsí olivového oleje s balsamikem, pak rajčata (buďto letní místní, mimo sezónu jedině cherry soudkovitá, ty mají ještě chuť rajčat), čerstvou bazalku (v sezoně vlastní :-) a navrch pláky mozzarely, celé pod grill než se rozteče sýr....

na vlastní zahrádku se taky teším, bude malá, ale pestrá

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 3. 2008 13:57
od hurkar
... tieto chlebíky sme opiekli v hriankovači a na neho klasická zmes ako hore akurát syr sa "zatavoval" v mikrovlnke ... Obrázek