Bruschetta

Co nejlépe povzbudí chuťové buňky? A jak to připravit?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod hurkar 19. 2. 2008 21:30

Poznáte to? :)
chlebík (napr. toustový, v originále sa podáva ciabatta)
cesnak
paradajky
mozarella
korenie
soľ
olivový olej

nakrájaný chlieb sa predpečie v rúre, potom na neho naukladáte nasekaný cesnak a paradajky, okoreníte celé to prykryjete plátkami mozarelly a dáte zapiecť do rúry.

Dobrú chuť.

Obrázek Obrázek

:D :D :D
hurkar
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 19. 2. 2008 22:29

No jasně. Jen je to kumšt sehnat rajčata, která se dají jíst. To co se prodává v marketech (Maroko, Španělsko) je humus všech humusů - to rajče neroste vůbec v zemi, ale v substrátu kudy vedou trubky s živným roztokem :-(

I s olejem se musí opatrně - ne každý se hodí. Ale sehnat ho je snažší než ty rajčata. Mozarella ani být nemusí, i když je fajn. Zdobím ti čerstvou bazalkou.

Ciabatta není problém. Toustový chleba bych zavrhnul...
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 21. 2. 2008 14:56

rajcata jedine cherry, a ot jeste jen nektera....na velka jsem davno rezignoval...
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vinnetou1 21. 2. 2008 15:32

Viděl jsem bombovej díl ze Spektra, Jamie Oliver vaří doma, rajčata. Má nádhernou zahradu a vše okolo. Ale hlavně těch odrůd, fialovozelený, žíhaný zelený, žlutý, malinký, tenký, tlustý...
Dělal tam i vlastní kečup. No prostě orgie :D a umocněné zahradou snad se vším co se dá jíst. Vyběhne ven, urve co se dá... to musí být požitek. Letos se chystám na založení zahrádky, je to až pohrdání přírodou když se podívám na ten prostor kolem sebe, aspoň letos minimálně ty bylinky se musím i přes zdraví dokopat. Brambory a jiné má děda.
Vinnetou1
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 23. 2. 2008 13:19

Vinnetou: Jo, nechal bych si to líbit. Ale v bytě si moc nevypěstuješ. Na druhou stranu v baráku je takový "společný" balkonek a už jednám s majiteli o možnosti jeho pronájmu :-) Tam by se daly alespoň ty bylinky
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0ndra 13. 3. 2008 16:58

můj recept:
opečenou ciabattu potřu česnekem (jako klasickou topinku) a pak směsí olivového oleje s balsamikem, pak rajčata (buďto letní místní, mimo sezónu jedině cherry soudkovitá, ty mají ještě chuť rajčat), čerstvou bazalku (v sezoně vlastní :-) a navrch pláky mozzarely, celé pod grill než se rozteče sýr....

na vlastní zahrádku se taky teším, bude malá, ale pestrá
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hurkar 14. 3. 2008 13:57

... tieto chlebíky sme opiekli v hriankovači a na neho klasická zmes ako hore akurát syr sa "zatavoval" v mikrovlnke ... Obrázek
hurkar
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků