Stránka 2 z 3

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 12. 2006 19:52
od Červík
Olomoucké tvarůžky v pivním nálevu

Obrázek

Ingredience:
250 g olomouckých tvarůžků
1 lžička olivového oleje
1/4 l světlého piva
kmín, sladká paprika

Popis přípravy:
Olomoucké tvarůžky překrojíme na polovinu nebo je ponecháme celé a naskládáme do skleněné či porcelánové nádoby. Z piva, oleje, papriky a kmínu si připravíme nálev, kterým tvarůžky v nádobě přelijeme. Poté nádobu dobře uzavřeme a dáme na teplé místo, kde necháme tvarůžky 2-4 dny uzrát. Podáváme s chlebem a sklenicí vychlazeného piva.

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 13:10
od includes
Vypadají překrásně :P

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 13:50
od Slonik
madeleine: díky za pěkné fotečky, já ty hermelíny zblajznul dřív než jsem našel foťák :-)

Červík: je to moc dobré, ale můj recept to není ;-) Nechci se chlubit cizím peřím. Mimochodem, chystám se experimentovat a místo části vydlabaného hermelínu přidat nivu nebo namletý uherák. Jen není čas, není čas.... :-( Jo a díky za tip na ty tvarůžky. Určitě to vyzkouším

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 15:49
od madeleine
slonik, no ja tak vela naraz nezjem... :D A polovicu odkladam pre maminku, dojde ma pozriet zajtra, lebo miluje syry... :)

v podstate mi nenapadlo takto "plnit" syr, takze vymyslim si svoje plnky... :)

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 12. 2006 20:58
od Červík
Sloník: Velmi dobrý nápad! To bude dobrůtka!
Dnes jsem dorazila z podnikové slavnůstky a dala jsem si tam úhoře...moc velká dobrota.
Kdo máte recept na dobrou rybičku, taky přihoďte!

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 2. 2007 21:31
od mokus
No ja pouzivam sedlcanskyho pepu.
Podelne rozpulit, vydlabat. Vnitrek se da do misy, prida se trochu bambina (takovej ten burtik s tavenym syrem, kupuju na slovensku nevim jestli to maji v cechach - da se pouzit i apetito), trosku "masla", ale pozival jsem floru light protoze je hodne mekka. Grilovaci nebo dabelske koreni, trochu protlaceneho cesneku. Vse dobre promisit - dobry je tycovy mixer. Salam gourmet (min mastny
ale aromatictejsi nez uherak) nakrajim na cca 1 cm pasky, ktere prekrajim na cca 2 mm prouzky. Salam promicham s promixovanou ochucenou syrovou smesi, aby vznikla, takova "struktura". Naplnim do vydlabanych pulek, ktere k sobe priplacnu. Naskladam do vhodne nadoby, poprasim pouzitym grilovacim korenim a pridam par chilli papricek a zaleju slunecnicovym olejem. Necham par dni prolezet, prepulim a k porci (staci pulka je to dost syte) pridam papricku. K tomu chleba a pivko.

sedlcansky hermelin - necham tak tyden v lednici
bambino nebo apetito
maslo/flora light
grilovaci/dabelske koreni
prolisovany cesnek
salam gourmet - kupoval jsem v delvite
nakladane chilli papricky
slunecnicovy olej

edit: s hermelinem se samo pracuje lepe, kdyz je chvili vyndany z lednice :) jo a pomer vsech ingredienci je podle chuti, hlavne cesnek a koreni.

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 8. 2007 00:01
od seterwohipikule
Nedávno jsem zkoušel trochu zaexperimentovat. Hermelíny rozříznout na půlky, potřít utřeným česnekem, a mezi půlky dát rozřezanou feferonku. Pak je spojit, nožem udělat zářezy a do děr nastrkat na placičky nakrájený česnek. S cibulí, bobkovým listem je dát do nádoby, přihodit pár feferonek a zalít olejem. Dělal jsem je před dovolenou, v ledničce byly téměř tři týdny, mňamka. Bacha na bublinky!

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2008 22:54
od mareq0
Tak tady je vyzkoušený a osvědčený recept:

?ks hermelín
česnek
sladká paprika
provensálské koření
tymián
sůl
pepř
olej
cibule
feferonky

Každý hermelín podélně rozkrojíme, namažeme pastou (utřený česnek, sůl, pepř, sladká paprika, provensálské koření, tymián + trošku oleje). Na to přidáme kolečko cibule a feferonku. A zase spojíme 2 poloviny dohromady (přimáčknutím). Zalijeme olejem a necháme několik dní uležet (nejtěžší fáze :mrgreen: )...

Drobná rada na závěr: Nešetřete česnekem :!: :twisted: :!:

Recept není můj. Případnému autorovi se omlouvám :wink: .

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 1. 2008 10:36
od Pavel Mareš
Děda přišel se zlepšovákem. Hermelín do sklenice nakrájet cca na centimetrové kousky. Taky dobrý.

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 1. 2008 15:13
od Caddy
Hergot, ted jsem na to dostal takovou chut, ze asi pujdu koupit hermeliny.....

Tak

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 1. 2008 22:15
od Twisster
Recept je jednoduchy. Vezmes lopatu a nakladas az bude plny vagon.

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 2. 2008 10:16
od hurkar
mareq0 píše:Tak tady je vyzkoušený a osvědčený recept:

?ks hermelín
česnek
sladká paprika
provensálské koření
tymián
sůl
pepř
olej
cibule
feferonky

Každý hermelín podélně rozkrojíme, namažeme pastou (utřený česnek, sůl, pepř, sladká paprika, provensálské koření, tymián + trošku oleje). Na to přidáme kolečko cibule a feferonku. A zase spojíme 2 poloviny dohromady (přimáčknutím). Zalijeme olejem a necháme několik dní uležet (nejtěžší fáze :mrgreen: )...

Drobná rada na závěr: Nešetřete česnekem :!: :twisted: :!:

ai]Recept není můj. Případnému autorovi se omlouvám :wink: . /i]


:D perfektné to isté som písal tu: http://sefkuchar.abecedazahrady.cz/view ... c&start=45

je to fakt hriešne chutné :D

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 2. 2008 16:26
od mareq0
Jo no, je to chuťovčička. Dělám je tak už pár let a o Tvém příspěvku jsem nevěděl. Nemáš tam uvedené jaké koření + feferonky :wink: Jinak ale používám obyč. (slunečnicový) olej místo olivového...

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 2. 2008 12:42
od Caddy

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 2. 2008 12:44
od Caddy
a jeste neco pro oko....hergot...

http://gallery.ihate.biz/NH_workshop/