Stránka 1 z 3

Jaky znate recept na nakadany hermelin?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2006 12:03
od Koumeles
Jaky znate recept na nakladany hermelin....moc mi to chutna, ale poslendi dobou to z hospod nejak vymizelo :(

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2006 23:43
od Caddy
sakra, ja ho nekde mam...a delal jsem ho....ale to asi ted jen tak nenajdu...

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2006 23:47
od Caddy
tak jsem to nasel...recept od taty :)

Takze se nakraji hermelin, cibule a cesnek

koreni: pepr, paprika, sul, tymian, rozmaryn, jalovec, bobkovy list

zalit olejem

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 3. 2006 20:54
od tark
a jaky hermelin nakladate? kral syru? :D

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 3. 2006 21:21
od lehtinen
Můžu dát tak akorát na hermelín na grilu, ale jak se blíží teplejší dny, tak to je akutální

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 4. 2006 12:16
od Slonik
tark: je to dost jedno jaký se nakládá, jen by neměl být moc přezrátý ;-)

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 6. 2006 13:26
od 0ndra
král sýrů je většinou moc velký, mě se osvědčily takový ty menší (tuším že to vyrábí taky pribina, ale nejsem si jist)
postup:
celý hermelýn se podélně rozpůlí na dvě menší (nižší) kolečka, ty se potřou prolisovaným česnekem utřeným se solí a postupně se střídavě s na kolečka nakrájenou cibulí vkládají do vhodné láhve (zavařovačka nebo od sladké kukuřice bonudelle). tj. jakmile se udělá vrstva sýru, nasype se na to barevný pepř, vrstva cibule, trochu stlačí a zaleje olejem, to se opakuje až do úplného naplnění, je třeba dát pozor na bubliny vzduchu, když jich tam je moc, může se to dřív zkazit... z koření ještě doporučuju papriku (plátek hermelínu vždy trochu poprášit). to celé naložit cca na 5 dní do ledničky, záleží jak je sýr uzrálý v době přípravy a jak to má kdo rád.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 8. 2006 13:16
od sanbibi
tak já je dělam tak, že koupím ty menší, myslím, že pribina každý nakrojím do 3/4 a dovnitř nacpu přiměřeně utřeného česneku se solí a směs koření (vegeta 3+ paprika 2+ pepř 1+ roumarýn 1+ glutaman 1-v tomto poměru) a dno lahve vystelu cibulí a posypu směsí koření, navch hermoše+ 3 kulaté feferonkya zase cibul a tak dále a zaliju olejem, je lepší nějaký kvalitnější, je to mňamka

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 8. 2006 15:11
od Slonik
A co třeba tohle?:

Suroviny:
2 hermelíny 120g
2 stroužky česneku
35 g jemně mletých vlašských ořechů (část může být i nahrubo nasekaná)
25 g rozměklého másla

2 lžíce nasekaných bylin
2 lžíce extra virgin olivového oleje
1 stroužek česneku

Postup:
Hermelíny se podélně rozříznou a opatrně se z nich vydlabe vnitřek tak aby se nepoškodila "krusta". Vydlabaná hmota se smíchá s máslem, ořechy a utřeným česnekem do spojité hmoty, kterou se zpětně naplní vydlabané hermelíny. Naplněné hermelíny se splácnou k sobě, zabalí do alobalu a na 2-3 dny se zaparkují do lednice. Před podáváním se potřou směsí z olivového oleje, bylin, trošky soli a česneku a rozkrájejí na "pididortíčky".

Není to můj recept, ale už mi dva hermoši leží v lednici ;-) Jsem napjat jaké to bude.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 09:10
od seterwohipikule
Já je dělám úplně jednoduše, ale chutnají mi nejvíc. Hermelín rozříznete na dvě menší kolečka, potřete chili pastou, nebo klasickou pálivou paprikou. Pak nakrájíte hodně cibule na kolečka, vše dáte do nějaké nádoby. Osvědčily se mi takové plastové kvádry s víkem. Potom k tomu dáte ještě pár malých celých feferonek a pár bobkových listů a zalijete olejem. Známá je takto udělané prodává v hospodě a vždy se po nich jen zapráší. 8)

"expiracia"

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2006 23:14
od madeleine
aku to ma zivotnost? myslim tym, ako rychlo nakladany treba zjest?

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 12. 2006 08:57
od Slonik
madeleine: no mě se ještě nikdy nezkazil :-). Obecně se dá říct, že je to lahůdkářský výrobek určený k rychlé spotřebě. Záleží na tom jak je při nakládání vyzrálý, takže +- do konce jeho minimální trvanlivosti (platí při uložení v chladu)

Hermelínové tortičky

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 12. 2006 13:04
od madeleine
Tak som skúšala tie tortičky od slonika, sú mňamky... odporúčam vyskúšať. :P
http://fotky.azet.sk/jsAlbum.phtml?i9=7 ... 92&ftid=34

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 12. 2006 19:35
od Červík
Sloníkův recept nemá chybu. Už jsem toto zkoušela s velmi vydařeným úspěchem. Tento recept se tuším objevil v Loskutákovi. Měl jedinou chybu - 2 Hermoše nestačilly.

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 12. 2006 19:46
od Červík
Něco z mojí kuchařky:
Naložené mozzarelly

Obrázek

Ingredience:
• 250g baby mozzarelly (bez nálevu)
• 2 chilli papričky
• 2 malé červené cibulky
• 6 lžiček naloženého zeleného pepře
• 2 snítky saturejky
• 2 lžičky francouzské hořčice
• 400ml olivového oleje
• 1 lžičku soli

Popis přípravy:
1. Chilli papričky a cibuli nakrájejte na kolečka. Skleničky pečlivě vypláchněte, nejlépe vroucí vodou. Naskládat kuličky mozzarelly. Sýr prokládejte plátky cibule a papriček, saturejkou a naloženým pepřem.

2. Smíchejte olej, sůl a hořčici a vzniklou směsí sýr zalijte. Zavíčkujte a uložte do chladu.