Jaky znate recept na nakadany hermelin?

Co nejlépe povzbudí chuťové buňky? A jak to připravit?

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod Červík 10. 12. 2006 19:52

Olomoucké tvarůžky v pivním nálevu

Obrázek

Ingredience:
250 g olomouckých tvarůžků
1 lžička olivového oleje
1/4 l světlého piva
kmín, sladká paprika

Popis přípravy:
Olomoucké tvarůžky překrojíme na polovinu nebo je ponecháme celé a naskládáme do skleněné či porcelánové nádoby. Z piva, oleje, papriky a kmínu si připravíme nálev, kterým tvarůžky v nádobě přelijeme. Poté nádobu dobře uzavřeme a dáme na teplé místo, kde necháme tvarůžky 2-4 dny uzrát. Podáváme s chlebem a sklenicí vychlazeného piva.
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod includes 11. 12. 2006 13:10

Vypadají překrásně :P
includes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 12. 2006 13:50

madeleine: díky za pěkné fotečky, já ty hermelíny zblajznul dřív než jsem našel foťák :-)

Červík: je to moc dobré, ale můj recept to není ;-) Nechci se chlubit cizím peřím. Mimochodem, chystám se experimentovat a místo části vydlabaného hermelínu přidat nivu nebo namletý uherák. Jen není čas, není čas.... :-( Jo a díky za tip na ty tvarůžky. Určitě to vyzkouším
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod madeleine 11. 12. 2006 15:49

slonik, no ja tak vela naraz nezjem... :D A polovicu odkladam pre maminku, dojde ma pozriet zajtra, lebo miluje syry... :)

v podstate mi nenapadlo takto "plnit" syr, takze vymyslim si svoje plnky... :)
Zrušme sáčky! Slobodu gumeným medvedíkom!
Smrť katastru!
madeleine
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Červík 11. 12. 2006 20:58

Sloník: Velmi dobrý nápad! To bude dobrůtka!
Dnes jsem dorazila z podnikové slavnůstky a dala jsem si tam úhoře...moc velká dobrota.
Kdo máte recept na dobrou rybičku, taky přihoďte!
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mokus 28. 2. 2007 21:31

No ja pouzivam sedlcanskyho pepu.
Podelne rozpulit, vydlabat. Vnitrek se da do misy, prida se trochu bambina (takovej ten burtik s tavenym syrem, kupuju na slovensku nevim jestli to maji v cechach - da se pouzit i apetito), trosku "masla", ale pozival jsem floru light protoze je hodne mekka. Grilovaci nebo dabelske koreni, trochu protlaceneho cesneku. Vse dobre promisit - dobry je tycovy mixer. Salam gourmet (min mastny
ale aromatictejsi nez uherak) nakrajim na cca 1 cm pasky, ktere prekrajim na cca 2 mm prouzky. Salam promicham s promixovanou ochucenou syrovou smesi, aby vznikla, takova "struktura". Naplnim do vydlabanych pulek, ktere k sobe priplacnu. Naskladam do vhodne nadoby, poprasim pouzitym grilovacim korenim a pridam par chilli papricek a zaleju slunecnicovym olejem. Necham par dni prolezet, prepulim a k porci (staci pulka je to dost syte) pridam papricku. K tomu chleba a pivko.

sedlcansky hermelin - necham tak tyden v lednici
bambino nebo apetito
maslo/flora light
grilovaci/dabelske koreni
prolisovany cesnek
salam gourmet - kupoval jsem v delvite
nakladane chilli papricky
slunecnicovy olej

edit: s hermelinem se samo pracuje lepe, kdyz je chvili vyndany z lednice :) jo a pomer vsech ingredienci je podle chuti, hlavne cesnek a koreni.
2,0 TDI, haldex, 7DSG ..140PS
2,0 TSI, torsen, 6man. ..211PS pístní kroužky a ventily už cajk
EX A4 2,0 TFSI torsen, 6man. ..200PS
EX EOS 2,0 TSI 6DSG ..211PS
EX A4 Av.. torsen, 2,5 TDI, 6man ..180PS BAU
G-One, iP8, GEKKO GE-1
mokus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 8. 2007 00:01

Nedávno jsem zkoušel trochu zaexperimentovat. Hermelíny rozříznout na půlky, potřít utřeným česnekem, a mezi půlky dát rozřezanou feferonku. Pak je spojit, nožem udělat zářezy a do děr nastrkat na placičky nakrájený česnek. S cibulí, bobkovým listem je dát do nádoby, přihodit pár feferonek a zalít olejem. Dělal jsem je před dovolenou, v ledničce byly téměř tři týdny, mňamka. Bacha na bublinky!
Bablbam.
seterwohipikule
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mareq0 27. 1. 2008 22:54

Tak tady je vyzkoušený a osvědčený recept:

?ks hermelín
česnek
sladká paprika
provensálské koření
tymián
sůl
pepř
olej
cibule
feferonky

Každý hermelín podélně rozkrojíme, namažeme pastou (utřený česnek, sůl, pepř, sladká paprika, provensálské koření, tymián + trošku oleje). Na to přidáme kolečko cibule a feferonku. A zase spojíme 2 poloviny dohromady (přimáčknutím). Zalijeme olejem a necháme několik dní uležet (nejtěžší fáze :mrgreen: )...

Drobná rada na závěr: Nešetřete česnekem :!: :twisted: :!:

Recept není můj. Případnému autorovi se omlouvám :wink: .
Obešel já polí pět!
mareq0
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 28. 1. 2008 10:36

Děda přišel se zlepšovákem. Hermelín do sklenice nakrájet cca na centimetrové kousky. Taky dobrý.
Pavel Mareš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 31. 1. 2008 15:13

Hergot, ted jsem na to dostal takovou chut, ze asi pujdu koupit hermeliny.....
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Twisster 31. 1. 2008 22:15

Recept je jednoduchy. Vezmes lopatu a nakladas az bude plny vagon.
Twisster
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hurkar 6. 2. 2008 10:16

mareq0 píše:Tak tady je vyzkoušený a osvědčený recept:

?ks hermelín
česnek
sladká paprika
provensálské koření
tymián
sůl
pepř
olej
cibule
feferonky

Každý hermelín podélně rozkrojíme, namažeme pastou (utřený česnek, sůl, pepř, sladká paprika, provensálské koření, tymián + trošku oleje). Na to přidáme kolečko cibule a feferonku. A zase spojíme 2 poloviny dohromady (přimáčknutím). Zalijeme olejem a necháme několik dní uležet (nejtěžší fáze :mrgreen: )...

Drobná rada na závěr: Nešetřete česnekem :!: :twisted: :!:

ai]Recept není můj. Případnému autorovi se omlouvám :wink: . /i]


:D perfektné to isté som písal tu: http://sefkuchar.abecedazahrady.cz/view ... c&start=45

je to fakt hriešne chutné :D
hurkar
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mareq0 6. 2. 2008 16:26

Jo no, je to chuťovčička. Dělám je tak už pár let a o Tvém příspěvku jsem nevěděl. Nemáš tam uvedené jaké koření + feferonky :wink: Jinak ale používám obyč. (slunečnicový) olej místo olivového...
Obešel já polí pět!
mareq0
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 7. 2. 2008 12:42

Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 7. 2. 2008 12:44

a jeste neco pro oko....hergot...

http://gallery.ihate.biz/NH_workshop/
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků