Jaky znate recept na nakadany hermelin?

Co nejlépe povzbudí chuťové buňky? A jak to připravit?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Koumeles 28. 3. 2006 12:03

Jaky znate recept na nakladany hermelin....moc mi to chutna, ale poslendi dobou to z hospod nejak vymizelo :(
Koumeles
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 28. 3. 2006 23:43

sakra, ja ho nekde mam...a delal jsem ho....ale to asi ted jen tak nenajdu...
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 28. 3. 2006 23:47

tak jsem to nasel...recept od taty :)

Takze se nakraji hermelin, cibule a cesnek

koreni: pepr, paprika, sul, tymian, rozmaryn, jalovec, bobkovy list

zalit olejem
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tark 29. 3. 2006 20:54

a jaky hermelin nakladate? kral syru? :D
tark
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lehtinen 29. 3. 2006 21:21

Můžu dát tak akorát na hermelín na grilu, ale jak se blíží teplejší dny, tak to je akutální
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009
lehtinen
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 4. 2006 12:16

tark: je to dost jedno jaký se nakládá, jen by neměl být moc přezrátý ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0ndra 29. 6. 2006 13:26

král sýrů je většinou moc velký, mě se osvědčily takový ty menší (tuším že to vyrábí taky pribina, ale nejsem si jist)
postup:
celý hermelýn se podélně rozpůlí na dvě menší (nižší) kolečka, ty se potřou prolisovaným česnekem utřeným se solí a postupně se střídavě s na kolečka nakrájenou cibulí vkládají do vhodné láhve (zavařovačka nebo od sladké kukuřice bonudelle). tj. jakmile se udělá vrstva sýru, nasype se na to barevný pepř, vrstva cibule, trochu stlačí a zaleje olejem, to se opakuje až do úplného naplnění, je třeba dát pozor na bubliny vzduchu, když jich tam je moc, může se to dřív zkazit... z koření ještě doporučuju papriku (plátek hermelínu vždy trochu poprášit). to celé naložit cca na 5 dní do ledničky, záleží jak je sýr uzrálý v době přípravy a jak to má kdo rád.
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sanbibi 4. 8. 2006 13:16

tak já je dělam tak, že koupím ty menší, myslím, že pribina každý nakrojím do 3/4 a dovnitř nacpu přiměřeně utřeného česneku se solí a směs koření (vegeta 3+ paprika 2+ pepř 1+ roumarýn 1+ glutaman 1-v tomto poměru) a dno lahve vystelu cibulí a posypu směsí koření, navch hermoše+ 3 kulaté feferonkya zase cibul a tak dále a zaliju olejem, je lepší nějaký kvalitnější, je to mňamka
sanbibi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 8. 2006 15:11

A co třeba tohle?:

Suroviny:
2 hermelíny 120g
2 stroužky česneku
35 g jemně mletých vlašských ořechů (část může být i nahrubo nasekaná)
25 g rozměklého másla

2 lžíce nasekaných bylin
2 lžíce extra virgin olivového oleje
1 stroužek česneku

Postup:
Hermelíny se podélně rozříznou a opatrně se z nich vydlabe vnitřek tak aby se nepoškodila "krusta". Vydlabaná hmota se smíchá s máslem, ořechy a utřeným česnekem do spojité hmoty, kterou se zpětně naplní vydlabané hermelíny. Naplněné hermelíny se splácnou k sobě, zabalí do alobalu a na 2-3 dny se zaparkují do lednice. Před podáváním se potřou směsí z olivového oleje, bylin, trošky soli a česneku a rozkrájejí na "pididortíčky".

Není to můj recept, ale už mi dva hermoši leží v lednici ;-) Jsem napjat jaké to bude.
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 24. 9. 2006 09:10

Já je dělám úplně jednoduše, ale chutnají mi nejvíc. Hermelín rozříznete na dvě menší kolečka, potřete chili pastou, nebo klasickou pálivou paprikou. Pak nakrájíte hodně cibule na kolečka, vše dáte do nějaké nádoby. Osvědčily se mi takové plastové kvádry s víkem. Potom k tomu dáte ještě pár malých celých feferonek a pár bobkových listů a zalijete olejem. Známá je takto udělané prodává v hospodě a vždy se po nich jen zapráší. 8)
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod madeleine 2. 12. 2006 23:14

aku to ma zivotnost? myslim tym, ako rychlo nakladany treba zjest?
madeleine
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 12. 2006 08:57

madeleine: no mě se ještě nikdy nezkazil :-). Obecně se dá říct, že je to lahůdkářský výrobek určený k rychlé spotřebě. Záleží na tom jak je při nakládání vyzrálý, takže +- do konce jeho minimální trvanlivosti (platí při uložení v chladu)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod madeleine 10. 12. 2006 13:04

Tak som skúšala tie tortičky od slonika, sú mňamky... odporúčam vyskúšať. :P
http://fotky.azet.sk/jsAlbum.phtml?i9=7 ... 92&ftid=34
madeleine
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Červík 10. 12. 2006 19:35

Sloníkův recept nemá chybu. Už jsem toto zkoušela s velmi vydařeným úspěchem. Tento recept se tuším objevil v Loskutákovi. Měl jedinou chybu - 2 Hermoše nestačilly.
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Červík 10. 12. 2006 19:46

Něco z mojí kuchařky:
Naložené mozzarelly

Obrázek

Ingredience:
• 250g baby mozzarelly (bez nálevu)
• 2 chilli papričky
• 2 malé červené cibulky
• 6 lžiček naloženého zeleného pepře
• 2 snítky saturejky
• 2 lžičky francouzské hořčice
• 400ml olivového oleje
• 1 lžičku soli

Popis přípravy:
1. Chilli papričky a cibuli nakrájejte na kolečka. Skleničky pečlivě vypláchněte, nejlépe vroucí vodou. Naskládat kuličky mozzarelly. Sýr prokládejte plátky cibule a papriček, saturejkou a naloženým pepřem.

2. Smíchejte olej, sůl a hořčici a vzniklou směsí sýr zalijte. Zavíčkujte a uložte do chladu.
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník