Jaky znate recept na nakadany hermelin?

Co nejlépe povzbudí chuťové buňky? A jak to připravit?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Koumeles 28. 3. 2006 12:03

Jaky znate recept na nakladany hermelin....moc mi to chutna, ale poslendi dobou to z hospod nejak vymizelo :(
Koumeles
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 28. 3. 2006 23:43

sakra, ja ho nekde mam...a delal jsem ho....ale to asi ted jen tak nenajdu...
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 28. 3. 2006 23:47

tak jsem to nasel...recept od taty :)

Takze se nakraji hermelin, cibule a cesnek

koreni: pepr, paprika, sul, tymian, rozmaryn, jalovec, bobkovy list

zalit olejem
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tark 29. 3. 2006 20:54

a jaky hermelin nakladate? kral syru? :D
tark
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lehtinen 29. 3. 2006 21:21

Můžu dát tak akorát na hermelín na grilu, ale jak se blíží teplejší dny, tak to je akutální
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009
lehtinen
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 4. 2006 12:16

tark: je to dost jedno jaký se nakládá, jen by neměl být moc přezrátý ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0ndra 29. 6. 2006 13:26

král sýrů je většinou moc velký, mě se osvědčily takový ty menší (tuším že to vyrábí taky pribina, ale nejsem si jist)
postup:
celý hermelýn se podélně rozpůlí na dvě menší (nižší) kolečka, ty se potřou prolisovaným česnekem utřeným se solí a postupně se střídavě s na kolečka nakrájenou cibulí vkládají do vhodné láhve (zavařovačka nebo od sladké kukuřice bonudelle). tj. jakmile se udělá vrstva sýru, nasype se na to barevný pepř, vrstva cibule, trochu stlačí a zaleje olejem, to se opakuje až do úplného naplnění, je třeba dát pozor na bubliny vzduchu, když jich tam je moc, může se to dřív zkazit... z koření ještě doporučuju papriku (plátek hermelínu vždy trochu poprášit). to celé naložit cca na 5 dní do ledničky, záleží jak je sýr uzrálý v době přípravy a jak to má kdo rád.
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sanbibi 4. 8. 2006 13:16

tak já je dělam tak, že koupím ty menší, myslím, že pribina každý nakrojím do 3/4 a dovnitř nacpu přiměřeně utřeného česneku se solí a směs koření (vegeta 3+ paprika 2+ pepř 1+ roumarýn 1+ glutaman 1-v tomto poměru) a dno lahve vystelu cibulí a posypu směsí koření, navch hermoše+ 3 kulaté feferonkya zase cibul a tak dále a zaliju olejem, je lepší nějaký kvalitnější, je to mňamka
sanbibi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 8. 2006 15:11

A co třeba tohle?:

Suroviny:
2 hermelíny 120g
2 stroužky česneku
35 g jemně mletých vlašských ořechů (část může být i nahrubo nasekaná)
25 g rozměklého másla

2 lžíce nasekaných bylin
2 lžíce extra virgin olivového oleje
1 stroužek česneku

Postup:
Hermelíny se podélně rozříznou a opatrně se z nich vydlabe vnitřek tak aby se nepoškodila "krusta". Vydlabaná hmota se smíchá s máslem, ořechy a utřeným česnekem do spojité hmoty, kterou se zpětně naplní vydlabané hermelíny. Naplněné hermelíny se splácnou k sobě, zabalí do alobalu a na 2-3 dny se zaparkují do lednice. Před podáváním se potřou směsí z olivového oleje, bylin, trošky soli a česneku a rozkrájejí na "pididortíčky".

Není to můj recept, ale už mi dva hermoši leží v lednici ;-) Jsem napjat jaké to bude.
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 24. 9. 2006 09:10

Já je dělám úplně jednoduše, ale chutnají mi nejvíc. Hermelín rozříznete na dvě menší kolečka, potřete chili pastou, nebo klasickou pálivou paprikou. Pak nakrájíte hodně cibule na kolečka, vše dáte do nějaké nádoby. Osvědčily se mi takové plastové kvádry s víkem. Potom k tomu dáte ještě pár malých celých feferonek a pár bobkových listů a zalijete olejem. Známá je takto udělané prodává v hospodě a vždy se po nich jen zapráší. 8)
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod madeleine 2. 12. 2006 23:14

aku to ma zivotnost? myslim tym, ako rychlo nakladany treba zjest?
madeleine
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 12. 2006 08:57

madeleine: no mě se ještě nikdy nezkazil :-). Obecně se dá říct, že je to lahůdkářský výrobek určený k rychlé spotřebě. Záleží na tom jak je při nakládání vyzrálý, takže +- do konce jeho minimální trvanlivosti (platí při uložení v chladu)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod madeleine 10. 12. 2006 13:04

Tak som skúšala tie tortičky od slonika, sú mňamky... odporúčam vyskúšať. :P
http://fotky.azet.sk/jsAlbum.phtml?i9=7 ... 92&ftid=34
madeleine
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Červík 10. 12. 2006 19:35

Sloníkův recept nemá chybu. Už jsem toto zkoušela s velmi vydařeným úspěchem. Tento recept se tuším objevil v Loskutákovi. Měl jedinou chybu - 2 Hermoše nestačilly.
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Červík 10. 12. 2006 19:46

Něco z mojí kuchařky:
Naložené mozzarelly

Obrázek

Ingredience:
• 250g baby mozzarelly (bez nálevu)
• 2 chilli papričky
• 2 malé červené cibulky
• 6 lžiček naloženého zeleného pepře
• 2 snítky saturejky
• 2 lžičky francouzské hořčice
• 400ml olivového oleje
• 1 lžičku soli

Popis přípravy:
1. Chilli papričky a cibuli nakrájejte na kolečka. Skleničky pečlivě vypláchněte, nejlépe vroucí vodou. Naskládat kuličky mozzarelly. Sýr prokládejte plátky cibule a papriček, saturejkou a naloženým pepřem.

2. Smíchejte olej, sůl a hořčici a vzniklou směsí sýr zalijte. Zavíčkujte a uložte do chladu.
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Červík 10. 12. 2006 19:52

Olomoucké tvarůžky v pivním nálevu

Obrázek

Ingredience:
250 g olomouckých tvarůžků
1 lžička olivového oleje
1/4 l světlého piva
kmín, sladká paprika

Popis přípravy:
Olomoucké tvarůžky překrojíme na polovinu nebo je ponecháme celé a naskládáme do skleněné či porcelánové nádoby. Z piva, oleje, papriky a kmínu si připravíme nálev, kterým tvarůžky v nádobě přelijeme. Poté nádobu dobře uzavřeme a dáme na teplé místo, kde necháme tvarůžky 2-4 dny uzrát. Podáváme s chlebem a sklenicí vychlazeného piva.
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod includes 11. 12. 2006 13:10

Vypadají překrásně :P
includes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 11. 12. 2006 13:50

madeleine: díky za pěkné fotečky, já ty hermelíny zblajznul dřív než jsem našel foťák :-)

Červík: je to moc dobré, ale můj recept to není ;-) Nechci se chlubit cizím peřím. Mimochodem, chystám se experimentovat a místo části vydlabaného hermelínu přidat nivu nebo namletý uherák. Jen není čas, není čas.... :-( Jo a díky za tip na ty tvarůžky. Určitě to vyzkouším
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod madeleine 11. 12. 2006 15:49

slonik, no ja tak vela naraz nezjem... :D A polovicu odkladam pre maminku, dojde ma pozriet zajtra, lebo miluje syry... :)

v podstate mi nenapadlo takto "plnit" syr, takze vymyslim si svoje plnky... :)
Zrušme sáčky! Slobodu gumeným medvedíkom!
Smrť katastru!
madeleine
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Červík 11. 12. 2006 20:58

Sloník: Velmi dobrý nápad! To bude dobrůtka!
Dnes jsem dorazila z podnikové slavnůstky a dala jsem si tam úhoře...moc velká dobrota.
Kdo máte recept na dobrou rybičku, taky přihoďte!
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes
Červík
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mokus 28. 2. 2007 21:31

No ja pouzivam sedlcanskyho pepu.
Podelne rozpulit, vydlabat. Vnitrek se da do misy, prida se trochu bambina (takovej ten burtik s tavenym syrem, kupuju na slovensku nevim jestli to maji v cechach - da se pouzit i apetito), trosku "masla", ale pozival jsem floru light protoze je hodne mekka. Grilovaci nebo dabelske koreni, trochu protlaceneho cesneku. Vse dobre promisit - dobry je tycovy mixer. Salam gourmet (min mastny
ale aromatictejsi nez uherak) nakrajim na cca 1 cm pasky, ktere prekrajim na cca 2 mm prouzky. Salam promicham s promixovanou ochucenou syrovou smesi, aby vznikla, takova "struktura". Naplnim do vydlabanych pulek, ktere k sobe priplacnu. Naskladam do vhodne nadoby, poprasim pouzitym grilovacim korenim a pridam par chilli papricek a zaleju slunecnicovym olejem. Necham par dni prolezet, prepulim a k porci (staci pulka je to dost syte) pridam papricku. K tomu chleba a pivko.

sedlcansky hermelin - necham tak tyden v lednici
bambino nebo apetito
maslo/flora light
grilovaci/dabelske koreni
prolisovany cesnek
salam gourmet - kupoval jsem v delvite
nakladane chilli papricky
slunecnicovy olej

edit: s hermelinem se samo pracuje lepe, kdyz je chvili vyndany z lednice :) jo a pomer vsech ingredienci je podle chuti, hlavne cesnek a koreni.
2,0 TDI, haldex, 7DSG ... 140PS
2,0 TSI, torsen, 6man. ... 211PS
EX A4 2,0 TFSI torsen, 6man. ... 200PS
EX EOS 2,0 TSI 6DSG ... 211PS
Polomrtvý, ale po nahrání nového bootloaderu živý :) Genovo One, pomalý iP6
Stále ostrý GEKKO GE-1
mokus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 8. 2007 00:01

Nedávno jsem zkoušel trochu zaexperimentovat. Hermelíny rozříznout na půlky, potřít utřeným česnekem, a mezi půlky dát rozřezanou feferonku. Pak je spojit, nožem udělat zářezy a do děr nastrkat na placičky nakrájený česnek. S cibulí, bobkovým listem je dát do nádoby, přihodit pár feferonek a zalít olejem. Dělal jsem je před dovolenou, v ledničce byly téměř tři týdny, mňamka. Bacha na bublinky!
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mareq0 27. 1. 2008 22:54

Tak tady je vyzkoušený a osvědčený recept:

?ks hermelín
česnek
sladká paprika
provensálské koření
tymián
sůl
pepř
olej
cibule
feferonky

Každý hermelín podélně rozkrojíme, namažeme pastou (utřený česnek, sůl, pepř, sladká paprika, provensálské koření, tymián + trošku oleje). Na to přidáme kolečko cibule a feferonku. A zase spojíme 2 poloviny dohromady (přimáčknutím). Zalijeme olejem a necháme několik dní uležet (nejtěžší fáze :mrgreen: )...

Drobná rada na závěr: Nešetřete česnekem :!: :twisted: :!:

Recept není můj. Případnému autorovi se omlouvám :wink: .
Obešel já polí pět!
mareq0
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 28. 1. 2008 10:36

Děda přišel se zlepšovákem. Hermelín do sklenice nakrájet cca na centimetrové kousky. Taky dobrý.
Pavel Mareš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 31. 1. 2008 15:13

Hergot, ted jsem na to dostal takovou chut, ze asi pujdu koupit hermeliny.....
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Twisster 31. 1. 2008 22:15

Recept je jednoduchy. Vezmes lopatu a nakladas az bude plny vagon.
Twisster
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hurkar 6. 2. 2008 10:16

mareq0 píše:Tak tady je vyzkoušený a osvědčený recept:

?ks hermelín
česnek
sladká paprika
provensálské koření
tymián
sůl
pepř
olej
cibule
feferonky

Každý hermelín podélně rozkrojíme, namažeme pastou (utřený česnek, sůl, pepř, sladká paprika, provensálské koření, tymián + trošku oleje). Na to přidáme kolečko cibule a feferonku. A zase spojíme 2 poloviny dohromady (přimáčknutím). Zalijeme olejem a necháme několik dní uležet (nejtěžší fáze :mrgreen: )...

Drobná rada na závěr: Nešetřete česnekem :!: :twisted: :!:

ai]Recept není můj. Případnému autorovi se omlouvám :wink: . /i]


:D perfektné to isté som písal tu: http://sefkuchar.abecedazahrady.cz/view ... c&start=45

je to fakt hriešne chutné :D
hurkar
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mareq0 6. 2. 2008 16:26

Jo no, je to chuťovčička. Dělám je tak už pár let a o Tvém příspěvku jsem nevěděl. Nemáš tam uvedené jaké koření + feferonky :wink: Jinak ale používám obyč. (slunečnicový) olej místo olivového...
Obešel já polí pět!
mareq0
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 7. 2. 2008 12:42

Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 7. 2. 2008 12:44

a jeste neco pro oko....hergot...

http://gallery.ihate.biz/NH_workshop/
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 11. 2. 2008 18:49

Sakra, to vypadá nádherně :shock:
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hurkar 18. 2. 2008 10:11

mareq0 píše:Tak tady je vyzkoušený a osvědčený recept:

?ks hermelín
česnek
provensálské koření
tymián
pepř
olej
cibule
feferonky

Každý hermelín podélně rozkrojíme, namažeme pastou (utřený česnek, sůl, pepř, sladká paprika, provensálské koření, tymián + trošku oleje). Na to přidáme kolečko cibule a feferonku. A zase spojíme 2 poloviny dohromady (přimáčknutím). Zalijeme olejem a necháme několik dní uležet (nejtěžší fáze :mrgreen: )...

Drobná rada na závěr: Nešetřete česnekem :!: :twisted: :!:

mi]Recept není můj. Případnému autorovi se omlouvám :wink: . /i]


nedalo mi to sem nedať,

včera sme si na tomto pochutnávali,

na tej prvej fotke to je akurát vybraté z chladničky ...

Obrázek Obrázek
hurkar
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Michal P 2. 3. 2008 11:14

Tak jsme si doma taky naložili hermelín, měli u nás akci na "Pepu k naložení" tak jsme to udělali podle toho. Do skleničky jsme přidali ještě feferonky a kousky česneku. Chutnal nám.
...
Michal P
Návštěvník

Odeslat příspěvekod btw 1. 4. 2008 17:42

Hermelín mám rád také, dělám ho každou chvilku :) tu přípravu ale moc neprožívám, rozříznu, cibuli, česnek, grilovačku, spojím k sobě, zaliju olejem + do toho ještě hodně cibule, feferonek, česnek, to pak k hermelínu přikusuju :D A cibuli červenou, připadá mi šťavnatější a není tak aromatická.

Vhodný nápoj třeba nepasterovaný Bernard :D
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mokus 19. 10. 2008 21:54

Recept padl na strane 2...
Obrázek
2,0 TDI, haldex, 7DSG ... 140PS
2,0 TSI, torsen, 6man. ... 211PS
EX A4 2,0 TFSI torsen, 6man. ... 200PS
EX EOS 2,0 TSI 6DSG ... 211PS
Polomrtvý, ale po nahrání nového bootloaderu živý :) Genovo One, pomalý iP6
Stále ostrý GEKKO GE-1
mokus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 26. 10. 2008 14:37

To je jak pro vrabca :-D
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník