Česneková pomazánka

Co nejlépe povzbudí chuťové buňky? A jak to připravit?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Šéfkuchař 12. 1. 2006 21:53

Jemně nastrouhaný sýr eidam se smísí s měkkým taveným sýrem a troškou majonézy. Do toho se vmíchá utřený nebo najemno nastrouhaný česnek (v množství, které je přijatelné pro konzumenty). Je možné přidat i jednu až dvě kapky sojovky. Celé se to nechá hodinku až dvě odležet. Pomazánku je ideální mazat na veku nebo kousky rohlíku a na takto namazaný chlebíček přidat kousíček mandarinky a jádra vlašského ořechu. Pomazánka je dobrá i bez této "oblohy", ale s ní je daleko daleko lepší.

(příspěvek z Pauza.cz, autor Slonik)
Šéfkuchař
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 13. 1. 2006 21:48

ja tuhle pomazanku pouzivam vzdy, kdyz dleam chlebicky...je to skvely podklad. A i jen tak na rohlik to zboznuju.
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 1. 2006 00:22

Tak to máš pravdu. Je to sice taková ptákovina, hned hotová, relativně obyčejná, ale mám zkušenost, že tomu řada lidí dává přednost před daleko luxusnějšími lahůdkami.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 00:23

je to tak...chelbicky delam i s bramborovym salatem, s rybickama....ale ta cesnekova pomazanka jasne vede a vsichni si libuji a zkoumaji ,jak to delma, ze takove chlebicky jeste nemeli :))
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 00:24

samozrejme se ridim pravidlem, ze cesneku neni dost ani v cesneku ;)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 1. 2006 00:58

caddy: :-D no já se s ním už trochu krotím
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 25. 5. 2007 22:52

Jo tak tu mám moc rád ale nejlépe se sýrem a česnekem :wink:
MichaelJackie.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod frutisek 7. 4. 2008 12:15

neni nad zakladni verzi: pouze tvrdy eidam (30%, idealne 20%), tatarka a cesnek :) s rohlikem na kolecka je to balada :)
frutisek
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 7. 4. 2008 14:55

frutisek: když mě to jen s majonézou připadá jednak moc řídké a hlavně moc těžké ... Navíc jen s majonézou je výsledná pomazánka dosti háklivá na osychání, olézání a vůbec další neblahé vlivy buď pokojové teploty nebo naopak přílišného chladu. Taveňák pomazánku z tohoto hlediska zásadně "zodolní" ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hurkar 9. 4. 2008 15:32

Šéfkuchař píše:Jemně nastrouhaný sýr eidam se smísí s měkkým taveným sýrem a troškou majonézy. Do toho se vmíchá utřený nebo najemno nastrouhaný česnek (v množství, které je přijatelné pro konzumenty). Je možné přidat i jednu až dvě kapky sojovky. Celé se to nechá hodinku až dvě odležet. Pomazánku je ideální mazat na veku nebo kousky rohlíku a na takto namazaný chlebíček přidat kousíček mandarinky a jádra vlašského ořechu. Pomazánka je dobrá i bez této "oblohy", ale s ní je daleko daleko lepší.

(příspěvek z Pauza.cz, autor Slonik)


Tak toto robíne ale nie z taveným syrom (dobrý nápad) ale kombinujeme tatársku s majonézou, celé sa to premieša a ide to naspäť do fľaštičiek od tatárky alebo majonézy a do chladničky. stojí to minimálne od obeda (kedy sa to spraví) do večere. Ale podávame to na 99% na topinky 8-P , na "posný chleba alebo rohlíky iba v prípade keď sa nám nechce zapínať "topinkomet" (hriankovač) :twisted:
hurkar
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hansol58231 15. 2. 2010 01:30

Dá seto použít místo tatarky:

Česnek nakrájet na jemno, dát to do zakysané smetany přidat trochu soli zamíchat a máte hotovo.
V lednici to klidně vydrží 3dny.

A čím víc česneku tím víc to má grády. :lol:

Výborné jeto použít k novim bramborám umytejm nakrájenejch na čtvrtku šlupku ponechat, a v troubě trochu zapíct(až ucítíte bramborovou vůni tak je vyndat a pak si ty brambory vté tzv.pomazánce namáčet a jíst ještě za tepla.
Hansol58231
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod OmsiDriver 8. 3. 2013 20:59

Já to mažu na topinky, nebo jednohubky a je to skvělé.
OmsiDriver
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník