Francouzský slaný quiche - cibulový se slaninou

Co nejlépe povzbudí chuťové buňky? A jak to připravit?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Tortuga 29. 8. 2014 17:03

Olivový olej
žloutek
bílé víno
mletý pepř
dostatek cibule
slanina v celku
gouda či jiný sýr
smetana

Připravíme těsto a necháme ho v chladu odpočinout. Formu na koláč vymažeme oliváčem a dáme do něj těsto, které propícháme vidličkou.

Na pánvi a na oliváču osmahneme slaninku s cibulí - pak podusíme na víně. Dáme do mísy na míchání a nastrouháme také sýr - ten vložíme též. Dále přidáme smetanu, žloutky a zamýcháme. Následně vše šoupneme do trouby a pečeme cca 35 minut.

Nejlépe chutná teplý.

Dobrou chuť.
Tortuga
Kolemjdoucí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků