Stránka 2 z 2

Re: Zdravé hranolky

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 6. 2014 05:00
od Slonik
Dá se koupit o dost levněji - já ho měl za 3,5 tis. Když se používá, tak se dlouhodobě vyplatí, nehledě na to že hranolky i další "smažená" jídla jsou z něj zdravější a chutnější.

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 6. 2014 19:04
od malejarda
A ty mas jakou znacku a typ?

Re: Zdravé hranolky

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 6. 2014 14:09
od Slonik
Tenhle stroj v době, kdy jsem ho kupoval, vyráběla jedna firma a myslím, že je tomu tak pořád - je to Tefal. Už dělají více modelů - víceméně jde o facelift (tehdy byl jediný - nejblíže se mu podobá podle obrázků model GH806031, pokud to není přímo on).

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 6. 2014 16:45
od malejarda
Diky. Popremyslim o tom, hranolky ja rad, ale ve fritaku je nevyhoda velkeho mnozstvi oleje, ktery se brzo zkazi. Jestli to koupim, tak fritak vyhodim. Muze se do tohodle pouzit jakykoliv rostlinny olej?

Re: Zdravé hranolky

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 6. 2014 17:06
od Slonik
Vezmeš kilo syrovych brambor, nakrajis je na hranolky, pečlivě osusis v uterce, dáš do přístroje, polijes 1 až dvěma lzicemi oleje (můžeš experimentovat s ochucenymi, olivovym... ) a zapneš. Trvá to déle nez ve friteze, ale jsou super.

Recenze např zde: http://www.labuznik.cz/diskuse/tefal-actifry-43169/

Drobné nedostatky v ergonomii možná odstraňují další modely, ale nevím

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 6. 2014 18:49
od malejarda
Co tenhle Tefal actifry za 2500 Kc?
http://www.panea.cz/tefal-fz3010-actifry/d-139933/

Re: Zdravé hranolky

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 6. 2014 06:17
od Slonik
To bude asi nějaký základní model - koukám, že je menší a nemá timer. Samotná funkce bude nejspíš stejná; design je otázkou osobního vkusu. Timer bych oželel, asi by mi vadilo, že víko není celé průhledné, ale i na to by se dalo zvyknout. Cena mi přijde dobrá.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 8. 2014 13:50
od malejarda
Je treba v tom nejak pravidelne neco menit? Treba filtr?

Re: Zdravé hranolky

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2014 12:09
od Slonik
Já v tom nic neměním. Jediné co by se teoreticky mohlo měnit je tukový filtr, který chrání ventilátor před zanesením (taková ta síťka), ale ten se dá normálně umýt a funguje dále. Navíc vzhledem k zanedbatelnému množství používaného tuku se ani moc nešpiní. Stojí okolo dvou stovek (viz např. http://www.phservis.cz/e-shop/prislusen ... ifry-960cz).

Dále když ti upadne na zem míchací lopatka a zlomí se (je to plast), tak budeš potřebovat novou. Ta stojí asi 300,-. Ale když s ní netřískneš o zem, tak je prakticky nezničitelná.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 8. 2014 19:58
od malejarda
Dik. Premyslim, jestli koupit ten normalni, nebo tenhle dvoupatrovy:
http://m.mall.cz/fritovaci-hrnce/tefal- ... ctifry-2v1

Ale asi to je zbytecnost, ten dvoupatrovy, delat maso a hranolky soucasne, stoji to vic nez dvakrat tolik, co ten normalni. Co myslis?

Re: Zdravé hranolky

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 8. 2014 11:56
od Slonik
Jak jsem již psal - mám ten úplně první model. Ten dvoupatrový jsem viděl jen na netu a za tu cenu bych ho osobně nekupoval. Možnost dělat současně jídlo a přílohu mi přijde spíš jako teoretická - většinou se každé připravuje jinak dlouho. Ale je to volba každého.

Re: Zdravé hranolky

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 8. 2014 08:26
od Lament
Zdravé hranolky z jablka mají tu nevýhodu, že to nejsou hranolky. O něco lepší asi budou různé celerové a petrželové, ale pořád to není ono. Já ještě můžu navrhnout variantu hranolek do trouby. Vynikající jsou 123 Hranolky, upečené v troubě mají jen 5 % tuku a jsou z opravdových brambor. Dělá je firma McCain, pro kterou ambasadoruju a musím říct, že se vážně starají, aby byl výrobní postup zcela přírodní a co nejjednodušší. ;-)

Re: Zdravé hranolky

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 8. 2014 21:43
od seterwohipikule
Aha, takže děláš reklamu, rozumím :) To bys pak nechválil, když tě platí. Sou to sračky.

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 10. 2014 19:02
od malejarda
Actifry jsem koupil za asi 2700 Kc v Kauflandu, zatim spokojenost, hranolky se v tom sice delaji dele nez ve fritaku, ale zase je nizka spotreba oleje a hlavne mi vice chutnaji. Kdyz tam delam napr. kureci nugety nebo rybi prsty, tak je musim ale po par minutach posouvat, protoze je rozdilna teplota pod tim fukarem a jinde.