Domáci "chipsy"

Co nejlépe povzbudí chuťové buňky? A jak to připravit?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 6. 12. 2011 21:23

Dnes mě jen tak napadlo strčit bramboru, nakrájenou do mikrovlnky. Za chvíli byla hotová.
Ok. Teď k věci. Kdysi nám mamka pekla v troubě na pekáči brambory na jemné plátky nakrájené, s kmínek, solí, dozlatova, skoro do křupava. Vynikající, je tomu už tak 15 let.

Tak jsem to zkusil v mikrovlnce, když trouba je momentálně nefunkční.
Nakrájet na jemnějš proužky, hodit na talíř, pokapat olejem, trochu v tom poválet, osolit. Dal jsem to na nejnižší výkon, občas obracel, potom dal na vyšší výkon. Až začnou hnědnout, vydělat a podávat. Podle chuti, můžou být měkké i křupavější.

Výsledek o mnoho předčil má očekávání. Jako chuťovka k seriálu či filmu ideální.

Určitě už to někdo z vás zkoušel :)
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Roda 10. 12. 2011 14:33

Existuje takovy kulaty plastovy drzacek s drazkama kam se naskladaji platky brambor a za cca 10 min jsou super bramburky -lepsi jak hospodske a zdravotni bez oleje http://www.alza.cz/lets-cook-vyroba-chipsu-d276120.htm
Roda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ŽanetaPetrásková 24. 7. 2012 13:52

To zní dobře a jednodušše, musím vyzkoušet! O jídlech z mikrovlnky mám vždycky pochyby, ale vyzkouším ;)
ŽanetaPetrásková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roda 6. 4. 2013 17:16

Roda
Kolemjdoucí


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník