Pekárna chleba - vyplatí se při dnešních cenách chleba?

Kuchyňské linky, spotřebiče, pravidla stolování a různé informační zdroje

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod M2M 4. 1. 2008 21:54

Protože jednou týdně koupíme 1chleba, řadu rohlíků a dost celozrného pečiva, napadlo nás koupit pekárnu chleba. Nedokážu spočítat jestli se to vyplatí - čas,kvásek,energie, nákup pekárny atd.
Máte to někdo spočítané. Kolik času se u toho stráví, kolik stojí kvásek, je i celozrný? atd.
Máte s tím někdo zkušenost?
M2M
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 5. 1. 2008 12:17

naklady spocitane nemam, ale v kazdem pripade je to moc fajn vec, moc nam to chutna....
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 1pepko 5. 1. 2008 13:40

teda pekáreň nemáme, ale zrovna, že by sa pečenie pečiva v domácnosti rentovalo aj keď v dnešných pekárničkách je všetko automatizované, nasypať, naliať, zapnúť, vybrať a jesť, asi nie. Dostať kúpiť celozrnnú múku aj rôzne semienka. Bral by som to ako spestrenie stravy, pretože i chlieb upečený v rúre je chutnejší ako z pekárne, tak ako vraví Caddy. Môžem však povedať, že pečenie chleba pri takej spotrebe sa v rúre jednoznačne vyplatilo a zatiaľ aj vyplatí i keď to je časovo náročnejšie. Dobre ručne vymiesený a vykysnutý chlieb vydrží týždeň bez ujmy na kvalite. Neviem aký je z pekárničky, ale zasa šetrí čas. Výkon je uvedený na každej a taktiež dlžka času.Prajem dobrú chuť
1pepko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 5. 1. 2008 14:13

tak ono jde o to, ze kdyz koupis hotovou smes, tak uz ta sama stoji o neco vic, nez hotovy chleba...o energii nemluve, to je docela dlouha doba....ale za tu chut to stoji, proste krupava kurka, mekka hroka stridka....to za to stoji....a uplne nejvic, kdyz si to clovek nacasuje a chleba se mu udela sam na rano...a probouzi se do provoneneho bytu a k snidani si da cerstvy teplly chleba namazany maslem....
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Swordman 4. 2. 2009 22:29

Máte niekto recept ( suroviny a postup ) na pečenie chleba v elektrickej rúre?
Ten humus ktorý predávajú pod názvom chlieb sa už nedá na druhý deň jesť. Zväčša ani hneď po kúpe nie je chlieb bohvieako kvalitný.
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 5. 2. 2009 19:11

tak my ted delame chleba v pekarne sami bez kupovanych smesi a vyjde asi na 10,-..pri hmotnosti kolem 700g...a je dobry...pritom je to snadne, nalije se jen 300 ml vody, 500 g mouky, lzicka soli, lzicka cukru, 11 g drozdi, dve lzicky kminu...
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků