Tak jdem na to....pohodlne se usadte a poslyste muj zaznam ze skveleho vecera, na jaky budu dlouho vzpominat :) Omluvte prosim prisernou kvalitu fotek, preci jen se mi trochu trasly ruce, snazil jsme se byt nenapadny a navic bez blesku v pritmi....
Po prichodu do Zlate Prahy se nas hned ujali dva cisnici a usadili nas ke stolu (ani jsem nevedel, jak mam spolupracovat, kdyz nas prisouvali...). Bylo to fakt jak ve filmu, klavirista hral velice prijemne a prinesli nam obrovske jidelni listky...
Pred nasi objednavkou jsme jeste dostali takovy predpredkrm, jen tri male kousky masa (kazde jine) s ruznymi malymi oblohami, dostava to kazdy pred jidlem zdarma...bylo to dobre a na podrazdeni bubek genialni...zaroven tak skvele pecivo, co bylo k tomu, jsem snad nikdy predtim nejedl...
Pak prisel na radu nas predkrm, dal jsem si
Marinovaný srnčí hřbet s konfitovaným jablkem plněným kachními foie gras, vinaigrette z jablečného balsamica a zázvorového želé, bylo to rovnez naprosto vyborne, tezko popsat, nepripominalo mi to nic znameho :)
No a hlavni jidlo:
Pošírovaná telecí svíčková v lanýžovém fondu, pórkovo-hříbkové ragú, glazírovaný brzlík v silném Madeira jusu. Bylo to naprosto uzasne, masicko presne podle predstav, brzlik byl take dobry, celkove mi to trochu pripominalo svickovou na smetane, jen o nejaky ten rad lepsi :) Marka bohuzel zklamu, Lanyze jsem nijak identifikovat neumel a nevim, jakou chut tedy maji a jaky mely celkovy vliv na pokrm. Hribky jsem poznal, ale to uz asi nikoho nezajima ;)
Jako dezert jsme si vybrali
Dortík z Valrhona čokolády s ananasovou raviolkou, čokoládovou zmrzlinou a zázvorovým coulis....co k tomu rict....asi uz nikdy nechci obycejnou cokoladovou zmrzlinu a cokoladu take peclive vybirat....slovy se to popsat neda...
K tomu jsme pili '03 Müllera, pozdni sber...rozhodne si nebylo na co stezovat, skvele vino..
Koho by zajimal ucet, tak mam taky ;)
a jeste fotka vyhledu pro dotvoreni atmosfery...
Na zaver bych dodal, ze je to opravdu nezapomenutelny a skvely zazitek...mozna prijdou cloveku ty penize jako vyhozene oknem, ale myslim, ze jednou za zivot by na to mel prestat ohlizet...proste je to jiny svet a asi bych si rychle zvyknul....tezko se to popisuje, ale nemuzu nez doporucit...ani ted s odstupem nelituju, ze jsem pustil zilou kreditce...fakt, musi se to zkusit :)