Tlakový hrnec alias papiňák

Kuchyňské linky, spotřebiče, pravidla stolování a různé informační zdroje

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Caddy 22. 2. 2011 13:57

vsak jo, jaka ztrata zivota, nahazim to tam a necham si to bublat...obcas zkontroluju, doleju apod....ale ty tri hodiny si jinak muzu delat cokoliv :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MTabulka 19. 8. 2012 13:54

Jestli můžu doporučit, tak opravdu špičku a tou je Fissler. Ze správného tlakovéh hrnce by neměla unikat pára, jinak se přichází o vitamíny a minerály. Tak by neměl teplota přesahovat určitou mez. Tlakáče Fissler jsou v tomhle ohledu hodně inteligentní, mají i časovací budíky, které se automaticky spouští po dosažení teploty atd. Prostě technologická špička. Jeden takovej tlakáč je třeba tohle http://www.noto.cz/kuchyn/kuchynske-nadobi/tlakove-hrnce/vitavit-edition-tlakovy-hrnec-8-l-26-cm-fissler.html
MTabulka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ŽanetaPetrásková 28. 8. 2012 12:19

Já ted taky uvažuju o koupi nového, máme doma ten starý hliníkový! Tak asi zkusim ten Tefal :)
ŽanetaPetrásková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MTabulka 28. 8. 2012 14:29

Když jsem byl na školení ohledně nádobí, měl jsem tu čest vyzkoušet několik tlakových hrnců pod dohledem nejmenovaného šéfkuchaře. V tomto případě opravdu jde o to, že čím dražší tím lepší. Tím pádem: Fissler, WMF špička, dlouho vydrží, stálá teplota, nepropouští páru. Fagor, střední cesta a nejhorší? Světe div se, Tescoma, Tefal. Hodně se také řešila výměna dílů, bezpečnost a čištění, ať už okolo plastových dílů, tak vyjmutí a vyčištění úchytu, výměna gumičky atd. Například Fissler má náhradní díly ještě 20 let od vyřazení tlakáče z nabídky, Tescoma a její čínské specialitky? Cca. 5 let. Tj. nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci a šel jsem do Fisslera. Nikde nic neuniká, všechny vitamíny zůstávají uvnitř a pokud potřebuju na rýží na pravé rizoto 5 minut, tak vím, že je za 5 miknut hotová.
MTabulka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 28. 8. 2012 19:06

My mame este tlakovy hrniec od babky, stary vyrobeny este za komunistov. A stale ako novy. Znacku neviem.
Tie dnesne su len na to, aby bolo co neustale kupovat. Su to len ku®vitka
http://necyklopedie.wikia.com/wiki/*****%C3%ADtko
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB
T♥-Telekom
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 13. 9. 2012 21:22

Ohledně bajonetových papiňáků:
Náhradní guma do Fisslera stojí 750,-. Celý hrnec jiné značky se dá dnes koupit za méně. Stejně kvalitní dodávky ND na staré tlakové hrnce má i Kelomat, cena je o trochu nižší. Mají i těsnění na hrnec 45 let starý. A ten je udělaný tak, že stále funguje.
Do mojí Tescomy jdou těsnění z Fagoru za pár kaček, s mytím nemám problém a až něco odejde, klidně si koupím zase levný.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kofola2 2. 11. 2012 20:29

Chci si koupit tlakový hrnec Fissler jakou řadu byste mi doporučili, mě to příjde skoro stejné.
kofola2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 3. 11. 2012 20:31

Neměl jsem v ruce všechny, ale téměř máš pravdu, protože jsem na aukru potkal pánev bez víka a sedělo na ní víko z jiné řady. Fisslera má máti a vaří se v tom úplně stejně jako v hrnci od Tescomy.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MTabulka 2. 4. 2013 14:01

Možná se v tom vaří stejně, ale co úniky páry atd.? Zkoušel jsi někdy vzít stejné hovězí na vývar a dát do fisslery a do levnější tescoma na stejný čas, stejné maso? Co to udělá za 30 minut? Který vývar bude silnější, maso měkčí a chutnější? Jinak z toho Fisslera, hrnce to jsou v podstatě podobné, hodně záleží na tom, co je na víku - tj. ta vychytávky navíc. :-)
MTabulka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 4. 4. 2013 09:53

:D ne, nezkoušel, i kdyby bylo nutno dodat 3 minuty varu, těsnění na Fisslera stojí 700,- a na Tescomu sedí za 200,-
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod skvrne 18. 4. 2013 11:22

Dobrý den, prosím uvažuji o koupi tlakového hrnce. Bohužel finance mi nedovolí pořídit nic moc drahého :O( Nyní mě zaujala nabídka http://www.akcniletaky.com/letak-tesco- ... 3strana11/. Máte někdo zkušenost s tlakovým hrncem od Banquet? Předem děkuji
skvrne
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků