Tlakový hrnec alias papiňák

Kuchyňské linky, spotřebiče, pravidla stolování a různé informační zdroje

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Hallogen 2. 2. 2011 15:13

nějaké zkušenosti a doporučení na určitou značku by nebyly?????
+++
Hallogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 3. 2. 2011 00:59

Fagor, levné a snadno sehnatelné náhradní gumy, bajonetové zavírání.
Tescoma obdobně.
Např. náhradní guma na renomovanou značku Fisler stojí 750,-, za to se dá koupit noname nerez tl. hrnec.
Pokud by člověk v budoucnu mohl přejít na indukci, je dobré na to myslet při nákupu nádobí rovnou.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 4. 2. 2011 08:02

Doporučuju Tefal. Mám ho doma, jsem spokojená. Rozhodně víc než s Tescomou, co mají moji rodiče.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hallogen 4. 2. 2011 18:56

Co byste říkali na tento???
http://www.eshop-pro-dum.cz/dum-domacno ... 22995.html
Výběr manželky.....
+++
Hallogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 5. 2. 2011 08:26

Osobně dávám přednost bajonetovému uzávěru před těmihle otoč a zvrhni víky. Asi je to o zvyku. Cena je nízká, nech to na ní, alespoň si nebude stěžovat.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hallogen 7. 2. 2011 15:59

jasně,ale mě spíš šlo o tipy....když si vybrala..je to její boj...jenže..ženská..tenhle se ji prostě..líbí. :-] Snažím se ji přesvědčit,že nejsem tak bohatej...atd atd. Čiliže horní limit
je 8K.
Kdysi jsem viděl..nějaký "zázrak" několik stupňů vaření..a nějaký..kontrolní ,hih,knoflik co povylezl,papiňák se stahnul či vypnul(to už dnes nevím) a bylo vymalováno..tedy...uvaříno.
Klidně Lock už je vybráno
+++
Hallogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 2. 2011 18:03

Nemohu si pomoct, ale přijde mi, že papiňák jídlo hodně ničí. Prostě nejsem příznivcem vaření v papiňáku - vlastně už jako dítě jsem jídlo z papiňáku poznal a dost jsem ho odmítal - prostě mi nechutnalo
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 8. 2. 2011 18:47

ja papinak nikdy v zivote nepouzil a taky varim a ziju :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 9. 2. 2011 08:44

Já ani nevím, k čemu je to dobré/nedobré...
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 10. 2. 2011 18:04

Princip vyplývá z názvu - pokrm se vaří v prostředí s vysokým tlakem a tím pádem i voda vře při vyšší teplotě než 100°C. Vyšší teplota přispívá k tomu, že je jídlo rychleji uvařeno, maso rychleji změkne a podobně.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 14. 2. 2011 15:32

Jo, takže k ničemu :)
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 2. 2011 12:39

Není k ničemu. Je pro vaření při teplotě vyšší než 100°C.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod polda 15. 2. 2011 15:01

maso na guláš,rajskou apod děláme jen v papiňáku
polda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 15. 2. 2011 20:07

A je druhý den lepší, to znám.
Pak ho necháš dvě hodiny táhnout klidně i pod bodem varu a maso má jinou chuť. Ale jasně, že na to běžně není čas, zvlášť při každodenním vaření bych to považoval za zmizelou část života. :-) Babičky to prostě hodily do hrnce, postavily a kraj plotny a šly něco dělat.
Já mám papiňák vlastně hlavně na fazole, max. čočku.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 15. 2. 2011 23:50

ještě k výběru - bylo mi vysvětleno, že ty zvrhací poklice mají lehčí hrnce, tedy přinejmenším Lagostina za 5tis. :) a není tam těsnění kolem víka, tedy úspora.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 22. 2. 2011 14:57

vsak jo, jaka ztrata zivota, nahazim to tam a necham si to bublat...obcas zkontroluju, doleju apod....ale ty tri hodiny si jinak muzu delat cokoliv :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MTabulka 19. 8. 2012 14:54

Jestli můžu doporučit, tak opravdu špičku a tou je Fissler. Ze správného tlakovéh hrnce by neměla unikat pára, jinak se přichází o vitamíny a minerály. Tak by neměl teplota přesahovat určitou mez. Tlakáče Fissler jsou v tomhle ohledu hodně inteligentní, mají i časovací budíky, které se automaticky spouští po dosažení teploty atd. Prostě technologická špička. Jeden takovej tlakáč je třeba tohle http://www.noto.cz/kuchyn/kuchynske-nadobi/tlakove-hrnce/vitavit-edition-tlakovy-hrnec-8-l-26-cm-fissler.html
MTabulka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ŽanetaPetrásková 28. 8. 2012 13:19

Já ted taky uvažuju o koupi nového, máme doma ten starý hliníkový! Tak asi zkusim ten Tefal :)
ŽanetaPetrásková
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MTabulka 28. 8. 2012 15:29

Když jsem byl na školení ohledně nádobí, měl jsem tu čest vyzkoušet několik tlakových hrnců pod dohledem nejmenovaného šéfkuchaře. V tomto případě opravdu jde o to, že čím dražší tím lepší. Tím pádem: Fissler, WMF špička, dlouho vydrží, stálá teplota, nepropouští páru. Fagor, střední cesta a nejhorší? Světe div se, Tescoma, Tefal. Hodně se také řešila výměna dílů, bezpečnost a čištění, ať už okolo plastových dílů, tak vyjmutí a vyčištění úchytu, výměna gumičky atd. Například Fissler má náhradní díly ještě 20 let od vyřazení tlakáče z nabídky, Tescoma a její čínské specialitky? Cca. 5 let. Tj. nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci a šel jsem do Fisslera. Nikde nic neuniká, všechny vitamíny zůstávají uvnitř a pokud potřebuju na rýží na pravé rizoto 5 minut, tak vím, že je za 5 miknut hotová.
MTabulka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 28. 8. 2012 20:06

My mame este tlakovy hrniec od babky, stary vyrobeny este za komunistov. A stale ako novy. Znacku neviem.
Tie dnesne su len na to, aby bolo co neustale kupovat. Su to len ku®vitka
http://necyklopedie.wikia.com/wiki/*****%C3%ADtko
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB
T♥-Telekom
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 13. 9. 2012 22:22

Ohledně bajonetových papiňáků:
Náhradní guma do Fisslera stojí 750,-. Celý hrnec jiné značky se dá dnes koupit za méně. Stejně kvalitní dodávky ND na staré tlakové hrnce má i Kelomat, cena je o trochu nižší. Mají i těsnění na hrnec 45 let starý. A ten je udělaný tak, že stále funguje.
Do mojí Tescomy jdou těsnění z Fagoru za pár kaček, s mytím nemám problém a až něco odejde, klidně si koupím zase levný.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kofola2 2. 11. 2012 21:29

Chci si koupit tlakový hrnec Fissler jakou řadu byste mi doporučili, mě to příjde skoro stejné.
kofola2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 3. 11. 2012 21:31

Neměl jsem v ruce všechny, ale téměř máš pravdu, protože jsem na aukru potkal pánev bez víka a sedělo na ní víko z jiné řady. Fisslera má máti a vaří se v tom úplně stejně jako v hrnci od Tescomy.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MTabulka 2. 4. 2013 15:01

Možná se v tom vaří stejně, ale co úniky páry atd.? Zkoušel jsi někdy vzít stejné hovězí na vývar a dát do fisslery a do levnější tescoma na stejný čas, stejné maso? Co to udělá za 30 minut? Který vývar bude silnější, maso měkčí a chutnější? Jinak z toho Fisslera, hrnce to jsou v podstatě podobné, hodně záleží na tom, co je na víku - tj. ta vychytávky navíc. :-)
MTabulka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 4. 4. 2013 10:53

:D ne, nezkoušel, i kdyby bylo nutno dodat 3 minuty varu, těsnění na Fisslera stojí 700,- a na Tescomu sedí za 200,-
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod skvrne 18. 4. 2013 12:22

Dobrý den, prosím uvažuji o koupi tlakového hrnce. Bohužel finance mi nedovolí pořídit nic moc drahého :O( Nyní mě zaujala nabídka http://www.akcniletaky.com/letak-tesco- ... 3strana11/. Máte někdo zkušenost s tlakovým hrncem od Banquet? Předem děkuji
skvrne
Kolemjdoucí


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník