Tlakový hrnec alias papiňák

Kuchyňské linky, spotřebiče, pravidla stolování a různé informační zdroje

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Hallogen 2. 2. 2011 14:13

nějaké zkušenosti a doporučení na určitou značku by nebyly?????
+++
Hallogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 2. 2. 2011 23:59

Fagor, levné a snadno sehnatelné náhradní gumy, bajonetové zavírání.
Tescoma obdobně.
Např. náhradní guma na renomovanou značku Fisler stojí 750,-, za to se dá koupit noname nerez tl. hrnec.
Pokud by člověk v budoucnu mohl přejít na indukci, je dobré na to myslet při nákupu nádobí rovnou.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 4. 2. 2011 07:02

Doporučuju Tefal. Mám ho doma, jsem spokojená. Rozhodně víc než s Tescomou, co mají moji rodiče.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hallogen 4. 2. 2011 17:56

Co byste říkali na tento???
http://www.eshop-pro-dum.cz/dum-domacno ... 22995.html
Výběr manželky.....
+++
Hallogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 5. 2. 2011 07:26

Osobně dávám přednost bajonetovému uzávěru před těmihle otoč a zvrhni víky. Asi je to o zvyku. Cena je nízká, nech to na ní, alespoň si nebude stěžovat.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hallogen 7. 2. 2011 14:59

jasně,ale mě spíš šlo o tipy....když si vybrala..je to její boj...jenže..ženská..tenhle se ji prostě..líbí. :-] Snažím se ji přesvědčit,že nejsem tak bohatej...atd atd. Čiliže horní limit
je 8K.
Kdysi jsem viděl..nějaký "zázrak" několik stupňů vaření..a nějaký..kontrolní ,hih,knoflik co povylezl,papiňák se stahnul či vypnul(to už dnes nevím) a bylo vymalováno..tedy...uvaříno.
Klidně Lock už je vybráno
+++
Hallogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 2. 2011 17:03

Nemohu si pomoct, ale přijde mi, že papiňák jídlo hodně ničí. Prostě nejsem příznivcem vaření v papiňáku - vlastně už jako dítě jsem jídlo z papiňáku poznal a dost jsem ho odmítal - prostě mi nechutnalo
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 8. 2. 2011 17:47

ja papinak nikdy v zivote nepouzil a taky varim a ziju :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 9. 2. 2011 07:44

Já ani nevím, k čemu je to dobré/nedobré...
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 10. 2. 2011 17:04

Princip vyplývá z názvu - pokrm se vaří v prostředí s vysokým tlakem a tím pádem i voda vře při vyšší teplotě než 100°C. Vyšší teplota přispívá k tomu, že je jídlo rychleji uvařeno, maso rychleji změkne a podobně.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 14. 2. 2011 14:32

Jo, takže k ničemu :)
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 2. 2011 11:39

Není k ničemu. Je pro vaření při teplotě vyšší než 100°C.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod polda 15. 2. 2011 14:01

maso na guláš,rajskou apod děláme jen v papiňáku
polda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 15. 2. 2011 19:07

A je druhý den lepší, to znám.
Pak ho necháš dvě hodiny táhnout klidně i pod bodem varu a maso má jinou chuť. Ale jasně, že na to běžně není čas, zvlášť při každodenním vaření bych to považoval za zmizelou část života. :-) Babičky to prostě hodily do hrnce, postavily a kraj plotny a šly něco dělat.
Já mám papiňák vlastně hlavně na fazole, max. čočku.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 15. 2. 2011 22:50

ještě k výběru - bylo mi vysvětleno, že ty zvrhací poklice mají lehčí hrnce, tedy přinejmenším Lagostina za 5tis. :) a není tam těsnění kolem víka, tedy úspora.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Další stránka

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník