Nejlepší elektrická vestavná trouba

Kuchyňské linky, spotřebiče, pravidla stolování a různé informační zdroje

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod jarome 8. 1. 2010 19:40

Taktéž vybíráme elektrickou troubu .Kromě všech klasických programů na pečení,grilování atd. bychom chtěli, aby trouba měla taktéž otočný gril , skutečnou samočistící funkci studené sklo na dvířkách a výsuvné rošty.Zatím mě to vychází znovu na Fagor 6h-760x za cca 15.200Kč,
ale ještě hledáme.Nebo ten otočný gril není tak důležitý ? Má s tím prosím někdo zkušenost ?
jarome
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jeskynkam 14. 3. 2010 13:57

Ahoj, tak my premyslime nad touto troubou http://www.bilezbozi.cz/vestavne-trouby ... 0:combined
Jen nevim, jestli ma teda to studene sklo na dvirkach. Jinak mi prijde podobna jako ta Fagor. Ten otocny gril nevim jestli je dulezity. Je teda fakt, ze za ty prachy uz by to mohly mit obe :-))) ...
Ale taky stale hledam a hlavne tapu, pokud mate nekdo zkusenost, napiste prosim!!!
jeskynkam
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 3. 2010 09:36

Nechci tu být za šťouru, ale tahle mi přijde o dost lepší než zmiňovaný Fagor. Má navíc teplotní sondu (neocenitelný pomocník při pečení větších kusů masa nebo třeba na rostbíf), je o 3 tisíce levnější a přijde mi, že značka Electrolux je o něco důvěryhodnější (i když to může být jen můj pocit)

Jo a pokud je název tématu "nejlepší", tak osobně považuji za nejlepší přístroj (hlavně v poměru cena/výkon) Electrolux EOC 69400X. Kromě toho, že má navíc i parní troubu, tak je programovatelná, má databázi jídel, .... prostě profesionální mašinka v domácím provedení. Cena je samozřejmě vyšší - přesahuje 25 tisíc. (Oficiální stránka produktu zde)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 3. 2010 10:16

Mám Fagor a nedoporučil bych. Sice mám problémy spíše s plynovou deskou (problémy se zapalováním, několikrát opravováno), ale k téhle značce už nemám důvěru.
Má sice částečné samočištění - katalýzu - prostě tuk se vsákne a rozloží v deskách napuštených speciáním materiálem. Jenže kryt nahoře a dole tímto vybaven není. Navíc pořád to neřeší přípékání na kovových částech (takový te "žebrík" který slouží jako stupínky pro zasouvání plechu) a na čelním skle.

Až budu měnit, půjdu do něčeho s pyrolízou (trouba se rozpálí na 400 °C a veškerý připálený tuk by se měl spálit a proměnit na popel), uvažuji o AEG. Máte s tím někdo zkušenost?

Ohledně toho otočného grilu - mám a dost využívám. Např. takové kuře stačí napíchnout, nastavit časovač cca na 90 minut a vyndat hotové :D. Žádné obracení, podlévání. Podobně různé špízy, klobásky, atd. Rozhodně je to užitečná věc. Samozřejmě záleží na tom co hodláš v troubě dělat.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 3. 2010 11:03

AEG je Electrolux, čili dle mého dobrá volba :-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 3. 2010 17:20

ne tak docela. Je to jako říct, že Škodovka/Seat jsou to samé jako Volkswagen (nebo spíše Audi).
Je to jedna firma, ale mají svoje výrobní řady a (doufám že stále ještě) svoje výrobní závody. Takže AEG-Elektrolux je taková "vyšší třída", kdežto jen Elektrolux je řekněme vyšší střední a Zanussi střední.
Každopádně žádnou z těchto značek by člověk neměl vyloženě šlápnout vedle.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 15. 3. 2010 19:56

Slonik: u té první Electrolux.. Musí být nainstalovaná dle toho obrázku, nebo to je jen novodobý trend? :-D
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 3. 2010 20:03

Myslíš jako že není dole? To bych řekl, že je trend a trochu lepší ergonomie - ohýbat se při podlévání nebo vytahování hotových plechů je opruz. Až v bytě udělám (a zaplatím) asi tak 100 důležitějších věcí, tak si koupím Inspiro a jediné kam bude moct jít je pod varnou desku (čili půjdou do háje ty šuplíky co pod ní zatím jsou).
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 3. 2010 20:15

Jo mít dostatečně velkou kuchyň, tak si troubu dám do výše očí :), ještě k tomu model co má pečící vozík a ergonomie by bylo dosaženo. Bohužel vzhledem k té "nudli" o délce 2,14 metru si nemůžu moc vymýšlet :(
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 15. 3. 2010 20:28

Slonik: jj to jsem myslela ;-)
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jeskynkam 17. 3. 2010 10:02

A co rikate na tu Boschku http://www.bilezbozi.cz/vestavne-trouby ... 0:combined davala jsem odkaz hned po hl. dotazu... tak se mozna opakuji, ale zajima me Vas nazor.
Ta Elektrolux se mi taky libi, ale ta Bosch nam jde vzhledove do kuchyne i k mikrovlnce. Me by asi o to neslo, ja bych radeji tu elektrolux, libi se mi ta pečící sonda a studene sklo. Ale s manzelem je to tezke no...
jeskynkam
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 17. 3. 2010 20:27

Je sice dražší, ale zase je horší :P
Líbí se mi vybírání na http://www.bila-vede.cz/obchod/bila-tec ... obrazkove/
Tam si člověk nakliká parametry a vidí.
Osobně mi nerez vadí, každá kapka je vidět. A to zrcadlové sklo je úplné neštěstí. Možná, když je trouba nahoře, tak tolik netrpí, ale dole stačí, že utírám nádobí, nebo ruce a trouba je ťupkatá. :/ Zlatá bílá!
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 3. 2010 10:18

jeskynkam: můj názor na odkazovanou troubu Bosch je, že bych si jí nekoupil. Stojí příliš mnoho peněz za které nabízí poměrně málo. Design je sice důležitý, ale zrovna v případě trouby bych dal větší důraz na parametry. A navíc - nerez bez úpravy proti otiskům bych opravdu nechtěl - dovedu si představit lépe strávený čas než uklízením a leštěním.

kejki3: ty protiotiskové nerezy jsou docela v pohodě. Osobně se mi nerezové trouby líbí. Ale chce to protiotiskovou úpravu - na té navíc není vidět každá šmouha
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 18. 3. 2010 10:46

Nemám problém s otisky, ale kapkami.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 3. 2010 11:07

No i proti těm je protiotiskový povrch "odolnější". ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 2. 9. 2010 11:21

Elektrickou troubu máme tuto http://www.mora.cz/vestavne_spotrebice/ ... e?c=242622
Má odložený start a i funkci pro nastavení konce pečení (opravdu se sama vypne, což mne překvapilo, že tato trouba má :-D), hodiny, minutku a zámek. Zatím jsem v ní upekla biskupský chlebíček a musím říct, že je nádherné pozorovat skrz dvířka proces pečení :D
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 9. 2010 12:38

Bacha, abys nedopadla jak ALF, co si chodil do suterénu povídat se sušičkou (a rodina pak řešila vysokou spotřebuelektřiny) :D

Jinak tu funkci vypnutí má ji moje FAGORka (prostě buď nastavíš jen zvonění, nebo skutečné vypnutí) a určitě je to dobré - můžu dát třeba kuře na gril a jít nakoupit. Když se vrátím, je hotové.. Ale jak už jsem uvedl výše, znovu bych si tuto značku nepořídil.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Klivie 15. 4. 2015 17:57

Pořizuji si kombinovaný sporák a potřebuji poradit. Jak často používáte horký vzduch, nebo je to zbytečnost?
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 4. 2015 20:56

záleží na osobním vkusu a světonázoru. Já osobně nedám na horký vzduch dopustit (přijde mi i úspornější). Znám ale i lidi, kteří téměř neví co to je a to péct fakt umí.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myšpulín 15. 4. 2015 21:00

Horký vzduch používáme na pečení nejčastěji.
myšpulín
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Klivie 21. 4. 2015 15:30

Taky potřebuji poradit jakou značku. Byla jsem rozhodnutá pro MORU jenže ta má nejmenší trouby ze všech. To by znamenalo, že plechy co mám můžu vyhodit. Tak jsem studovala ROMO a to podle recenzí má špatný smalt, vlastně jen lak, který žloutne a navíc se lehce poškrábe. Trouba pěkná 65l. Ráda bych se vešla do 7000.-Nikdy by mě nenapadlo, že bude tak těžké si vybrat.Máte někdo dobrou zkušenost s nějakou značkou anebo konkrétně i s ROMO? Budu moc ráda za každou zkušenost.
Jana
orchideje moje radost
Klivie
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník