Stránka 1 z 3

Znáte zázvor?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 10. 2006 20:16
od iva
Už jste ho někdy jedli? Myslím pouze čerstvý, ne sušený a mletý. Jak vám chutnal? Já jsem ho jedla na svých cestách a mně teda nechutná vůbec. Používá se hodně v asijské kuchyni a pro mně osobně ta jeho ostrost převálcuje ostatní chutě v jídle. Má i hodně léčivé účinky. Je fakt, že když jsem měla střevní problémy, tak jsem kromě coca-coly :shock: pila i zázvorový čaj, ale je jasné, čemu jsem víc dávala přednost. :D

http://www.ordinace.cz/clanek/zazvor/

http://www.labuznik.com/article.php?ID=38

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 10. 2006 20:19
od Marek Lutonský
Bez zázvoru se přece v kuchyni nedá vůbec žít :) Je skvělý jako naložený k su-shi, jako čerstvý skvěle a netradičně dochutí jídlo. Dá se také snadnou vyluhovat, vznikne skvělá limonáda.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 10. 2006 20:38
od iva
Já ho doma vubec nepouzivam, setkala jsem se s nim jenom v Asii a vubec mi nesedl. To vas obdivuju, ze vam tak chutna. Ja spis mam potom problemy to jidlo vubec dojist.... :)

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 10. 2006 22:42
od paulus.u
no jasně - zázvorový bonbóny z thajska (mají v zelenině v Praze)
- kandovaný zázvor... - ale fakt jenom hoodně malé množství :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 10. 2006 21:22
od 0ndra
výborně se hodí do smažených nudlí nebo různých indických vypalováků, skvělá je kombinace česnek+zázvor+chilli

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 11. 2006 15:34
od Skinny
zázvor znám ale na co se používá vám neřeknu

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 11. 2006 17:16
od Marek Lutonský
Zázvor se hodí všude. Právě jsme si z Marks&Spencera přivezli čokoládové bonbody plněné zázvorem. :)

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 12:29
od iva
Marek L. :S cokoladou si ho teda uz vubec nedokazu predstavit :shock:
To nevim, jestli bych tuhle silenou kombinaci spolkla (pro me to je nepredstavitelna kombinace - zazvor + sladka cokolada) :)

Ondra: Ja jsem to prave jedla hodne v Asii (podotykam, ze nedobrovolne, tam clovek nevi, kdyz si neco objedna, co mu vlastne prinesou) A tady v tech cinskych restauracich jsem se s tim vubec (pro me nastesti) nesetkala... A jak pises o kombinaci cesnek + chili + zazvor, tak to by mne asi ta pusa shorela :D
Kde ho tady kupuješ?

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 13:39
od Marek Lutonský
Ta čokoláda je hořká :) Bonbony jsou dobré, ale čekal jsem trochu něco jiného.

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 11. 2006 18:29
od iva
Dnes jsem byla na Zličíně a stavila jsem se i v M&S, abych si ty bonbony aspon prohledla... :D Hm, tak tam zadne potraviny nemeli, natoz zazvorove bonbony... Nekdy na ne hodim oko v Melantrichu, tam uz je snad budou mit. Fakt si je jen prohlednu, protoze bych je opravdu nepozřela, ja totiz ani nemusim hořkou cokoladu... :)
Apropo, je fakt, ze uz jsem dlouho v M&S nebyla, je to pro me totiz novinka, ze tam prodavaji i potraviny... :shock: :)

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 5. 2007 22:42
od MichaelJackie.S
U nás se zázvor nepoužívá a momentálně si ani nemůžu vybavit jeho chuť :roll:

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 5. 2007 23:20
od Slonik
Naposledy jsem zázvor používal, když jsem dělal pomerančové chutney k domácí paštice. Samotný bych ho ale nechroupal :-D

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 6. 2007 20:40
od 0ndra
já mám zázvor doma v lednici skoro furt (chvíli vydrží), teď jsem opět dělal nějaké karí a bez zázvoru to prostě nemá šťávu, jinak kombinaci s hořkou čokoládou si dokážu docela dobře představit a myslím že to bude dobrota (stejně jako čokoláda s chilli)

Re: Znáte zázvor?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 11. 2008 23:14
od Helenquita
Ahoj, zazvor znam,poznala jsem ho tady,v Peru, a dost se tu pouziva k priprave "ciny",ktera je tu velmi popularni diky velkemu mnozstvi Ciñanu - Peruancu. Pouzivaji cerstvy koren - trosku ho nastrhouhaji a smichaji s ostatnimi prisadami a uvari na cinsky zpusob - ve woku. Nemuzu rici, ze by mi zvlast chutnal, ale bez nej "chifa" neni "chifa" (termin,ktery zde uzivaji pro cinska jidla) ;-)

Re: Znáte zázvor?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 11. 2008 15:05
od Vinnetou1
Já si teď libuji v zázvorovém čaji. Jen čerstvý kořen, voda a přislazuji trochu šlehaným medem od souseda včelaře.