Znáte zázvor?

Bez přísad se vaří těžko. Oblíbená koření, bylinky, doporučení, varování

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod iva 28. 10. 2006 20:16

Už jste ho někdy jedli? Myslím pouze čerstvý, ne sušený a mletý. Jak vám chutnal? Já jsem ho jedla na svých cestách a mně teda nechutná vůbec. Používá se hodně v asijské kuchyni a pro mně osobně ta jeho ostrost převálcuje ostatní chutě v jídle. Má i hodně léčivé účinky. Je fakt, že když jsem měla střevní problémy, tak jsem kromě coca-coly :shock: pila i zázvorový čaj, ale je jasné, čemu jsem víc dávala přednost. :D

http://www.ordinace.cz/clanek/zazvor/

http://www.labuznik.com/article.php?ID=38
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 28. 10. 2006 20:19

Bez zázvoru se přece v kuchyni nedá vůbec žít :) Je skvělý jako naložený k su-shi, jako čerstvý skvěle a netradičně dochutí jídlo. Dá se také snadnou vyluhovat, vznikne skvělá limonáda.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iva 28. 10. 2006 20:38

Já ho doma vubec nepouzivam, setkala jsem se s nim jenom v Asii a vubec mi nesedl. To vas obdivuju, ze vam tak chutna. Ja spis mam potom problemy to jidlo vubec dojist.... :)
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod paulus.u 29. 10. 2006 22:42

no jasně - zázvorový bonbóny z thajska (mají v zelenině v Praze)
- kandovaný zázvor... - ale fakt jenom hoodně malé množství :wink:
paulus.u
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 0ndra 30. 10. 2006 21:22

výborně se hodí do smažených nudlí nebo různých indických vypalováků, skvělá je kombinace česnek+zázvor+chilli
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Skinny 4. 11. 2006 15:34

zázvor znám ale na co se používá vám neřeknu
Skinny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 4. 11. 2006 17:16

Zázvor se hodí všude. Právě jsme si z Marks&Spencera přivezli čokoládové bonbody plněné zázvorem. :)
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iva 5. 11. 2006 12:29

Marek L. :S cokoladou si ho teda uz vubec nedokazu predstavit :shock:
To nevim, jestli bych tuhle silenou kombinaci spolkla (pro me to je nepredstavitelna kombinace - zazvor + sladka cokolada) :)

Ondra: Ja jsem to prave jedla hodne v Asii (podotykam, ze nedobrovolne, tam clovek nevi, kdyz si neco objedna, co mu vlastne prinesou) A tady v tech cinskych restauracich jsem se s tim vubec (pro me nastesti) nesetkala... A jak pises o kombinaci cesnek + chili + zazvor, tak to by mne asi ta pusa shorela :D
Kde ho tady kupuješ?
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 5. 11. 2006 13:39

Ta čokoláda je hořká :) Bonbony jsou dobré, ale čekal jsem trochu něco jiného.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iva 5. 11. 2006 18:29

Dnes jsem byla na Zličíně a stavila jsem se i v M&S, abych si ty bonbony aspon prohledla... :D Hm, tak tam zadne potraviny nemeli, natoz zazvorove bonbony... Nekdy na ne hodim oko v Melantrichu, tam uz je snad budou mit. Fakt si je jen prohlednu, protoze bych je opravdu nepozřela, ja totiz ani nemusim hořkou cokoladu... :)
Apropo, je fakt, ze uz jsem dlouho v M&S nebyla, je to pro me totiz novinka, ze tam prodavaji i potraviny... :shock: :)
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 25. 5. 2007 22:42

U nás se zázvor nepoužívá a momentálně si ani nemůžu vybavit jeho chuť :roll:
MichaelJackie.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 31. 5. 2007 23:20

Naposledy jsem zázvor používal, když jsem dělal pomerančové chutney k domácí paštice. Samotný bych ho ale nechroupal :-D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod 0ndra 12. 6. 2007 20:40

já mám zázvor doma v lednici skoro furt (chvíli vydrží), teď jsem opět dělal nějaké karí a bez zázvoru to prostě nemá šťávu, jinak kombinaci s hořkou čokoládou si dokážu docela dobře představit a myslím že to bude dobrota (stejně jako čokoláda s chilli)
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Helenquita 17. 11. 2008 23:14

Ahoj, zazvor znam,poznala jsem ho tady,v Peru, a dost se tu pouziva k priprave "ciny",ktera je tu velmi popularni diky velkemu mnozstvi Ciñanu - Peruancu. Pouzivaji cerstvy koren - trosku ho nastrhouhaji a smichaji s ostatnimi prisadami a uvari na cinsky zpusob - ve woku. Nemuzu rici, ze by mi zvlast chutnal, ale bez nej "chifa" neni "chifa" (termin,ktery zde uzivaji pro cinska jidla) ;-)
Helenquita
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vinnetou1 18. 11. 2008 15:05

Já si teď libuji v zázvorovém čaji. Jen čerstvý kořen, voda a přislazuji trochu šlehaným medem od souseda včelaře.
Vinnetou1
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 11. 2008 15:21

Někdy zkus ještě přidat sušenou pomerančovou kůru. To je pak naprostá bomba. (Med mi vyloženě nechutná, takže občas doslazuji malým množstvím RAW cukru a nebo piju neslazené (99,99% případů)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 18. 11. 2008 18:42

Používám jen sušený. Jednou jsem žvýkala kousek čerstvého a nějak mi nesedl (doporučila mi ho učitelka, protože posiluje imunitu)
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 18. 11. 2008 19:21

To je pravda ...
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tonytony 18. 8. 2009 19:17

http://www.zazvor.info - spousta zajímavých informací o zázvoru a recepty se zázvorem!!! :-)) :-D
tonytony
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Anmara 3. 9. 2009 21:56

zázvor známe... máme rádi... pěstujeme... a dokonce o němi občas i něco napíšeme... http://www.bmprofit.cz/zazvor.html ;-)
Anmara
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ram1 7. 9. 2009 18:35

Když se plátek ananasu potře medem a posype skořicí a mletým čerstvým zázvorem a ugriluje, tak to je teprve bašta. Vřele doporučuji. S touto sladkou tečkou se stanete králem každé barbecue party: http://www.bmprofit.cz/ananas_gril.html
Ram1
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 17. 9. 2009 12:00

Výborně, i když jsem si to přečetl trochu pozdě. O nějaké sladké tečce za grilováním jsem dlouho přemýšlel a nic inteligentního mě nenapadlo (grilované banány nemám rád a do jablíček v županu se mi nechtělo). Díky moc za tip, zkusím to příště.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pm81 18. 4. 2014 22:05

Oživuji toto téma...Zázvor je skvělá záležitost, první zkušenost s ním cca před 2 roky, výborná zkušenost na žaludeční problémy, migrény...jinak samotný má pálivou chuť, ale nic nepřekonatelného, cena v obchodech je slušná, používám jej jako studený i horký nápoj, med nepřidávám. Pravidelně vařím mrkvový krém se zázvorem. U mě spokojenost. :-) Jinak ty vody typu Ginger a spol. tak ty viděli zázvor leda tak z rychlíku. :-D
pm81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 19. 4. 2014 11:24

Zazvorovy caj je dobry pri nachladnuti.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB
T♥-Telekom
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 20. 4. 2014 14:20

To jsem taky zkoušel. Ale je to kentus, nemohl jsem to vypít, blul bych z toho.
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 25. 4. 2014 11:59

Nesmíš si toho dát moc. Napoprvé trochu.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 4. 12. 2014 23:17

ja si ukrojim treba pet tenounkych kolecek do normlaniho caje a dobry...
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod malejarda 20. 12. 2014 06:23

To si tam radeji pet strouzku cesneku na kolecko cibule. :-\
malejarda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marmich 20. 1. 2017 12:44

My ted doma pouzivame taky zazvor, nejlepsi je nastrouhat ho do hrnku, zalit horkou vodou a pridat med.
marmich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod marmich 25. 1. 2017 13:45

Jo, to je nejednodussi a nejucinnejsi metoda...
marmich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JanaBlahova 26. 3. 2018 15:42

iva píše:Už jste ho někdy jedli? Myslím pouze čerstvý, ne sušený a mletý. Jak vám chutnal? Já jsem ho jedla na svých cestách a mně teda nechutná vůbec. Používá se hodně v asijské kuchyni a pro mně osobně ta jeho ostrost převálcuje ostatní chutě v jídle. Má i hodně léčivé účinky. Je fakt, že když jsem měla střevní problémy, tak jsem kromě coca-coly :shock: pila i zázvorový čaj, ale je jasné, čemu jsem víc dávala přednost. :D

http://www.ordinace.cz/clanek/zazvor/

http://www.labuznik.com/article.php?ID=38

Jasnš :) ale docela pálí
JanaBlahova
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků