Stránka 1 z 1

Zeli jako obloha

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 3. 2006 20:37
od Karlos007(smazano)
Dobry den,
zajimalo by me jak se dela zeli ktere se casto dava v restauracich jako obloha. Cervene i bile, na jemno nakrouhane a rekl bych, ze tam obcas byva kopr a hlavne takova nejaka jemna zalivka nebo tak neco. Nevim jak to popsat presne, ale chutna to ve vetsine restauraci velice podobne. Takova nadherne zjemnena vyrazna chut toho zeli...

Bude to zrejme nejaka vhodna kombinace koreni a neceho v cem to je nalozene(ocet, citron, olej...???)

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 4. 2006 16:29
od Vebloud
Já osobně si dělám zelný zálivku na zelný salát z trochy olivového oleje, a pak ve skleničce trocha octa, naředěná vodou a přidaný cukr. A pak to naleju na zelí a je to.

P.S.: Octu stačí opravdu troška, vyplatí se zálivku ochutnat, jestli je OK a případně doředit, dokyselit nebo dosladit.

V makru najdeš zelí!

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 5. 2006 10:30
od aneta.machnik
V makru nebo ve velkoobchodek se prodávají už takhle upravené zalí v plechovkách nebo v kýblech z umělé hmoty. Rychlé, restaurační hotové a bez problemu. Jinak zelí zdar. :P :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 5. 2007 21:13
od vladka.hasalova
u nas v restouraci delam sladkokyseli nalev a davam malinko soli a pepre

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2007 07:44
od Gooorila
No, červené zelí v oblohách restaurací mi nechutná vůbec, bílé většinou sním, ale nesmí být oschlé (a to většinou bývá :o). Hodně mi ale chutná zelí v čínských bistrech a velmi mile jsem byl překvapen změnou tohoto zelí v Porubském Tescu (ani to nebylo klasické zelí, spíš mi to připadalo jako nakrouhaný hlávkový salát s tou jejich zálivkou. Doufám, že to bude častější a nebylo to jen z důvodů nedostatku bílého zelí v Tescu). Všeobecně mi ale to zelí řipadá nějak naložené, nebo aspoň spařené. Bohužel jsem v jejich nabídce samotný salát nenašel (u některých číňanů ale normálně prodávají) a na můj dotaz, zda je možnost si koupit k jídlu zelí více se frajer u pokladny jen usmál a očividně netušil, na co se hoptám a v češtině znal jen názvy svých jídel plus finanční částky. Škoda, docela bych si jej dal.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 17:15
od MichaelJackie.S
Hlavně v restauracích mě přijde že to přílohové zelí ať červené nebo bílé skoro všude chutná stejně :wink:

Re: Zeli jako obloha

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 2. 2009 22:13
od martinsip
Protože to všechno kupují už udělané. Jako všechno. Běž se podívat do Makra. Restaurace jsou spíš ohřívárny