Zeli jako obloha

Bez přísad se vaří těžko. Oblíbená koření, bylinky, doporučení, varování

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Karlos007(smazano) 23. 3. 2006 20:37

Dobry den,
zajimalo by me jak se dela zeli ktere se casto dava v restauracich jako obloha. Cervene i bile, na jemno nakrouhane a rekl bych, ze tam obcas byva kopr a hlavne takova nejaka jemna zalivka nebo tak neco. Nevim jak to popsat presne, ale chutna to ve vetsine restauraci velice podobne. Takova nadherne zjemnena vyrazna chut toho zeli...

Bude to zrejme nejaka vhodna kombinace koreni a neceho v cem to je nalozene(ocet, citron, olej...???)
Karlos007(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vebloud 8. 4. 2006 16:29

Já osobně si dělám zelný zálivku na zelný salát z trochy olivového oleje, a pak ve skleničce trocha octa, naředěná vodou a přidaný cukr. A pak to naleju na zelí a je to.

P.S.: Octu stačí opravdu troška, vyplatí se zálivku ochutnat, jestli je OK a případně doředit, dokyselit nebo dosladit.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aneta.machnik 3. 5. 2006 10:30

V makru nebo ve velkoobchodek se prodávají už takhle upravené zalí v plechovkách nebo v kýblech z umělé hmoty. Rychlé, restaurační hotové a bez problemu. Jinak zelí zdar. :P :wink:
aneta.machnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vladka.hasalova 3. 5. 2007 21:13

u nas v restouraci delam sladkokyseli nalev a davam malinko soli a pepre
vladka.hasalova
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gooorila 4. 5. 2007 07:44

No, červené zelí v oblohách restaurací mi nechutná vůbec, bílé většinou sním, ale nesmí být oschlé (a to většinou bývá :o). Hodně mi ale chutná zelí v čínských bistrech a velmi mile jsem byl překvapen změnou tohoto zelí v Porubském Tescu (ani to nebylo klasické zelí, spíš mi to připadalo jako nakrouhaný hlávkový salát s tou jejich zálivkou. Doufám, že to bude častější a nebylo to jen z důvodů nedostatku bílého zelí v Tescu). Všeobecně mi ale to zelí řipadá nějak naložené, nebo aspoň spařené. Bohužel jsem v jejich nabídce samotný salát nenašel (u některých číňanů ale normálně prodávají) a na můj dotaz, zda je možnost si koupit k jídlu zelí více se frajer u pokladny jen usmál a očividně netušil, na co se hoptám a v češtině znal jen názvy svých jídel plus finanční částky. Škoda, docela bych si jej dal.
Gooorila
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 9. 5. 2007 17:15

Hlavně v restauracích mě přijde že to přílohové zelí ať červené nebo bílé skoro všude chutná stejně :wink:
MichaelJackie.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martinsip 26. 2. 2009 22:13

Protože to všechno kupují už udělané. Jako všechno. Běž se podívat do Makra. Restaurace jsou spíš ohřívárny
martinsip
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků