Domácí koření

Bez přísad se vaří těžko. Oblíbená koření, bylinky, doporučení, varování

Moderátor: Moderátoři Jídlo a vaření

Odeslat příspěvekod myndel 13. 1. 2006 16:23

Pěstujete si doma nějaká vlastní koření? Doporučte nám, bez kterých se neobejdeme a do jakých jídel je používáte.
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kysela rybicka 7. 2. 2006 10:52

bazalka, dobromysl, majoranka, cesnek (susime), chilli papricky- susime
kysela rybicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 7. 2. 2006 13:11

Otec přivezl nějaká semínka papriček z Mexika. Ujaly se a tak si je pěstuju v květináči. Úroda není velká, ale vzhledem k tomu co to je, bohatě stačí :-D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 10. 2. 2006 14:11

Ako zvlastnost (okrem inych znamych biliniek) pestujem papricky Japaneros a citronovu travu.
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 10. 2. 2006 16:14

Citronovou trávu znám, ale trochu tápu v jejím použití. Máte někdo nějaký tip?
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 10. 2. 2006 20:33

Slonik: Citronova trava je uzasna vec :-) Pouzivam to napriklad ako nahradu limetiek (ma to velmi podobnu chut) ktore su velmi drahe. Rozomelies trochu travy v maziari a pridas do citronovej stavy, ak spravne odhadnes pomer mas dokonalu limetovu stavu. Manzekla to dava do citronovej polevy na tortu, mozes pridat aj do caju. Jednoducho vsade kde potrebujes limetkovu chut.

P.S. Odporucam najrv sparit lepsie sa uvolni aroma.
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 8. 4. 2006 16:17

Pěstuju šnilik, petržel (kudrnku), bazalku, majoránku, tymián. Brzi k tomu přibude i máta a meduňka.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aneta.machnik 3. 5. 2006 10:33

Zkus činskou nebo japonskou kuchyni. Já mám nejraději kachnu s bambusovými výhonky a citronovou trávou. :wink:
aneta.machnik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod includes 3. 5. 2006 14:15

kysela rybicka píše:bazalka,majoranka, cesnek (susime)


Toto také :)
includes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod cuketka 17. 5. 2006 02:03

bez kterých nepřežiju: pažitka, bazalka, petržel

jinak ta citronová tráva je dobrý tip! nevěděl jsem, že se to dá jednoduše pěstovat ;)
cuketka
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kuzmo 26. 9. 2006 11:28

bazalka, tymian, feferonky (hmm asi sa to nepocita ale ked to pestujeme, vysusime a rozdrvime tak z toho, v konecnom dosledku, vznikne korenie :) ), a este mama pestuje bylinky, ktore su zatial mne nezname
kuzmo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 26. 9. 2006 12:47

nestaci se ji zeptat? :))
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kuzmo 26. 9. 2006 13:32

no kedze studujem v anglicku tak sa jej asi tazko opytam :) ale tak mail jej poslem a dam vam vediet ;)
kuzmo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 0ndra 2. 10. 2006 14:34

Merlin: kde se dají sehnat semínka té citronové trávy? to bych totiž docela rád pěstoval (pokud to lze v květináči za oknem), miluju orientální kuchyni a citronovou trávu mám jenom sušenou a čerstvá bude určitě lepší...

jinak pěstujeme bazalku, mátu, rozmarýn
0ndra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 26. 10. 2006 22:35

Také bych se přidal s žádostí o další informace k pěstování citronové trávy. Máme jen sušenou a čerstvá by určitě byla lepší.
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků