Stránka 1 z 2

Bylinky - sušené či čerstvé?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 16:18
od myndel
Co preferujete? Koupíte si v nejbližším supermarketu balíček s usušenými bylinkami, nebo si kupujete květináčky s čerstvými?

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2006 00:13
od Slonik
Záleží na tom pro jaký účel se používají. Jsou jídla (i nápoje) kam patří čerstvé, jinam se zase hodí sušené.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2006 00:19
od Pěstitel
Každopádně, není nad čerstvé z vlastní zahrádky. :wink: Neexistuej skutečný profík, který nemá svou bylinkovou zahrádku. :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2006 10:56
od Merlin
Jednoznacne ak sa da cerstve, bud si ich vypestujem alebo ich kupujem v supermarkete. Taka moja milovana bazalka, musi byt vzdy cerstva.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2006 13:41
od MobilerxXx
Většinou taky vlastní, zvlášť přes léto, takhle přes zimu se to pěstuje špatně, ale vzdycky v létě mám na zahradě libeček, petržel a pažitku a v květníku všechno možný, bazalku atd, prostě to co se dá vypěstovat a udržet v domácích podmínkách... námá si na zahradě pěstuje i bobkový list, ale to už je fakt na moje možnosti :)

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2006 14:37
od Vebloud
Pokud to jde a jsem schopen to vypestovat, tak zásadně čerstvé, takový čerstvý tymián :P

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2006 17:18
od zamis
jednoznacne preferuju cerstvi bylinky. na balkone mam truhlik, kde takovy ty zakladni bylinky pestuju.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2006 17:26
od christian
Spis kupujem..

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2006 16:19
od PetrPavel (novy)
i v susechyn jsou obsahy dobre zachovany http://www.abecedazdravi.cz

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 4. 2006 18:02
od cuketka
Čerstvé bylinky jsou nenahraditelné. Ty sušené to je úplně jiny druh přísady i když pocházejí ze stejného zdroje.

Spíš byh to řekl takhle, kdo jednou ochutnal nechce už jinak. Navíc v dnešní době jsou už i čerstvé bylinky dostupné 365dni v roce v marketech.

Čerstvá bazalka na itálii a čerstvá máta do mojita.... ajajajajaj :P :P :P

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 4. 2006 23:27
od includes
Většinou kupuju(em) a taky podle toho, co budeme vařit do toho přidáváme buď čerstvé či sušené ...

Používám jak sušené, tak i čerstvé bylinky.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 5. 2006 10:24
od aneta.machnik
Čerstvé bylinky si pěstuji sama nebo je zbýrám na louce či v lese. Nejraději mám šťovík na ukrajinský borsť, medvědí česnek do omáčky nebo do polívky s krokanty. Mojí nejoblíbenější bylinkou je kopřiva a pampeliška. A taky rulíkzlomocný. Ha, ha, ha. :twisted: :lol: :mrgreen: 8)

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 7. 2006 16:18
od Divoženka
Já si je pěstuju sama..letos mám oregano, bazalku, mátu,petržel, pažitku, meduňku, šalvěj, libeček, tymián....jé toho jeee.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2006 14:42
od 0ndra
čerstvý jsou lepší, ale ne všecho lze vypěstovat, takže většinu kupuju, ale až bude zahrádka, bylinky pěstovat budu, ale teď v přízemním bytě skoro všechny chcípnou :(

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2008 15:51
od Slonik
Dneska jsem si koupil famózní bazalku. Podle informacní na sklenici byla sušená mrazem a opravdu - stačilo jí použít a za chvilku voněla (skoro) jako čerstvá a i tak chutnala. Jedná se o výrobek kotány a zatím jsem neviděl prodávat žádné jiné bylinky takto šetrně sušené.