Ja ho doma vubec nevarim. Znam ho, protoze ho jim v Country Life, hodne ho tam pouzivaji, ale nenapadlo me ho delat doma....
Inspiroval me jeden recept od Igora Chauna v lidovkach, tak premyslim, ze bych ho doma taky vyzkousela.... Ten receptik se mi libi a krome tofu me tam jeste zaujalo, ze tam pouziva rozinky.
Znovu pripominam, ze ten recept neni muj, ale je z lidovek.cz....
Napiste mi tady svoje zkusenosti s upravou tofu?
Chaunova zeleninová čína
2 různobarevné papriky, 1 balení žampionů, 2 rajčata, 1 balení tofu, 1 velká cibule, kousek mrkve, ředkvičky, 1 okurka hadovka, hrst hrozinek, olivový olej, zelený pepř, kari, česnek, sladká sójová omáčka, špetka drcených chilli papriček, provensálské koření, kurkuma.
Oloupeme cibuli na větší kusy. Poté klademe na větší kusy pokrájenou zeleninu a smažíme až do stadia, které nám je nejsympatičtější.
Přidáme koření a především nesmíme zapomenout na hrozinky, které mají sami o sobě autonomní chuť a jídlo ozvláštňují. Nakonec přidáme tofu nakrájené na kostičky a podáváme nejlépe s rýží.