Bez masa?

Co je zdravé? A co není? Diskutujte také o dietách a vegetariánství

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Kirkwood 29. 12. 2008 15:44

Já jím maso v pátek a v sobotu. Minulý týden jsem měla maso ve středu, čtvrtek a v sobotu. Nemám potřebu ho jíst každý den. Ale vegetariánka nejsem, i když nemohu jíst šunku, klobásky apod..
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 30. 12. 2008 13:31

Kirkwood: a ze takhle po sobe...ja treba kupodivu taky maso nemam kazdy den, ale spis se to snazim prostridat, to bych nevydrzel pet dnu v kuse bez masa :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 1. 2009 14:55

Tohle fakt neřeším. Jím maso podle toho jak mám chuť, takže moje konzumace masa vykazuje spíše sezonní výkyvy. V zimě jím maso prakticky každý den, s nastupujícím jarem a létem jej z poměrně značné části nahrazuje sezonní zelenina, v parných letních dnech jej pak vypouštím zcela.
Základ mé spotřeby masa tvoří ryby, drůbeží, telecí a hovězí. Hovězí prakticky výhradně v biokvalitě.

Vepřové a zvěřinu jím výjimečně, vnitřnosti prakticky vůbec.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod nemesis999 7. 8. 2009 19:58

maso nejem nikdy jest nebudem mam 14 rokov a od narodenia som vegetarian maso nie je ziadna potreba alebo ti nazory ze bez mesa sa neda zit lebo v nom su "bielkovyni" do riti najdem vam aspon 10 bez mesitich surovin v ktorich je raz tolko bielkovin ako v mase a ked tak najvecsi zdravotný výskum čo kedy bol bol o tom ze preco sa vegetariany v priemere dožívajú o 17 rokov viac a je to pravda je vela dovodov preco BYT vegetarian a len jeden preco nebyt proste mi to chutí a eto sjo je sebecké zabíjať zvieeratá len kvoli chuti nasu planetu neznici katastrofa ale mi sami.
podstata podstaty je v podstate nepodstatná
nemesis999
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 8. 8. 2009 12:00

Zdravím.
Já říkám ať si každý baští co mu chutná, ale já za sebe říkám, bez masa ani nááááhodou. Jsem masožrout. Ale na druhou stranu, nic nezabiju. Tak že kdybych si měla sama něco zabít na maso,asi bych raději do smrti jedla jen chleba s máslem. Ale ten je taky dobrej ;-)
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mičurinec 8. 8. 2009 22:38

jim jen kapra a makrelu, jinak zadne maso a kazdy se divi, ze nejsem vubec bily jak stena, citim se fajna v pohode... hold to chce italsky a asijsky jidla a hodne zeleniny ze zahrady...
inflore.cz
mičurinec
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ToMMyK 22. 8. 2009 00:59

nemesis999 píše:maso nejem nikdy jest nebudem mam 14 rokov a od narodenia som vegetarian maso nie je ziadna potreba alebo ti nazory ze bez mesa sa neda zit lebo v nom su "bielkovyni" do riti najdem vam aspon 10 bez mesitich surovin v ktorich je raz tolko bielkovin ako v mase a ked tak najvecsi zdravotný výskum čo kedy bol bol o tom ze preco sa vegetariany v priemere dožívajú o 17 rokov viac a je to pravda je vela dovodov preco BYT vegetarian a len jeden preco nebyt proste mi to chutí a eto sjo je sebecké zabíjať zvieeratá len kvoli chuti nasu planetu neznici katastrofa ale mi sami.


Zde je videt, vliv masa na dusevni vyvoj jedince :D
Kdyz turbo tlaci, tri valce staci
ToMMyK
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pani Pipi 15. 9. 2009 16:21

Myslím, že otázka zda maso ano či ne, je každého osobní věc a nemělo by to (ani z jedné strany) přerůst do fanatismu a napadání. U člověka, co má maso rád, je úspěch to, že ho aspoň na jeden den v týdnu dokáže vynechat. Třeba proto, aby ulevil tělu/trávení/peněžence. A naopak člověka, který se považuje za vegetariána, by neměl kvůli omylem snědenému kousku masa chytat hysterický záchvat. Musíme zkrátka tolerovat odlišnosti, bylo by přece nudné, kdybychom měli všichni stejné názory, stejné chutě, vkus, proporce... :-)
Pani Pipi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ToMMyK 20. 9. 2009 10:38

Nene, tolerance je cesta k zahube!
Kdyz turbo tlaci, tri valce staci
ToMMyK
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zuzkys 20. 9. 2009 11:50

Maso rozhodně jím a chutná mi. Nemám důvod ho nejíst. Akorát jak píše Moravanda, kdybych si to zvíře měla zabít tak to nikdy. :(
Jím drůbež, hovězí a občas ryby. Vepřový když si tak vzpomínám už jsem snad rok neměla - nějak mi nechybí.
zuzkys
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Anmara 28. 9. 2009 23:32

není to dlouho, co jsem v obchodě viděla magnetku na lednici, kde psali, že jsme se nevydrápali na vrchol potravního řetězce proto, abychom jedli zeleninu... :oops:
no co, zeleninu máme rádi... a maso taky... a tak si dopřáváme ode všeho... 8-)
Anmara
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ram1 2. 11. 2009 14:08

Zelenina je zdravá (a maso taky) Tak proč ho nejíst. Na druhou stranu nemám rád řeči o tom, že bez masa by se člověk nenajedl, případně si nepochutnal. To je jen známka toho, že neumí vařit. Výborně se dá uvařit a pochutnat si i bez masa, ale vyhýbat se mu to tedy ne! Děsí mě ti co je popadají hysterické záchvaty, když v restauraci omylem narazí v polévce na vlákno masa. Kytičky jsou hezký ale nebaštit nic jiného, to by nebylo pro mne.
Ram1
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 2. 11. 2009 16:17

Já jím všechno, i maso. Bezmasá jídla vařím velice ráda, je to mnohem více o fantazii. Ne že bych u jídel z masa nezapojovala fantazii, ale je to jinačí.
Jinak maso mám moc ráda, ale v menším množství. Nejsem schopna jíst maso více jak 4 krát týdně (někdy se zadaří a mám maso každý den, ale to mi pak nechutná).
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 11. 2009 17:16

Souhlas. Bezmasá jídla se dají pojednat velmi krásně a když člověk zapojí fantazii, tak se dají vyrobit skvělé věci. Co ale opravdu nemám rád je "vaření", kde se maso nahrazuje - guláš bez masa, šunka z obarveného sojového granulátu a podobné "dobrůtky".
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ram1 4. 11. 2009 00:09

Naprostý souhlas Sloníku. Výrobce rostlinných "uzenin" taky zrovna nemusím, ono stačí, že si musím hlídat obsah masa v těch běžných uzeninách. Je to samý škrob a sojová mouka.
Ram1
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník