Jahodová tříšť

Jaké víno vybrat k jídlu? Jaké pivo? Nejlepší čaje, kávy i nealkoholické nápoje

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Slonik 23. 6. 2014 15:51

Dobrota pro lenošení, když je opravdu vedro.

Množství 1 litr
Suroviny:
300g zmražených jahod (já si mrazím čerstvé a předem je nakrájím na čtvrtiny
2-3 polévkové lžíce cukru
podchlazená voda
na dozdobení pár čerstvých jahod, lístky máty

Postup:
Není nic prostšího - zmražené jahody se smíchají s cukrem a v kutru se rozmixují. Vzniklý "prášek" (pro pamětníky - vzhledem připomíná Vitacit) se nasype do vymraženého džbánku a stálého mixování tyčovým mixérem se přilévá se podchlazená voda. Konzistence by měla být poměrně hustá, ale tak, aby se dal nápoj kompletně vypít brčkem.

Servíruje se s brčkem do sklenic na Martini ozdobené jahodou a mátovým lístkem.

Varianty:
Dospěláci, kteří si chtějí drink trochu vylepšit mohou přidat vodku. Doporučuji Absolutku pro její neutrální chuť. Pokud máme jahody zmrazené doma, netřeba podstupovat proceduru s kutrem, vše se dá pořídit jen tyčovým mixérem.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník