mikicz píše:žádný div, když Bosch patří už nějakch 12 let siemensu...
dobrej frk... je to naopak
-- 27. 3. 2011 14:19 --pokud to chcete pro víc lidí, nemá pákovka moc smysl, je to opravdu zdlouhavý. Taky musíte mít kvalitní mlýnek (dobrý ruční od 800) a surovinu! Ne marketový hnus. Taky pravé espresso znamená 25-30ml! A natéct by mělo během 25-30s! Setkal sem se s tím, že lidi na ten náprstek kávy divně koukali, jestli to myslím vážně... Všici znají "český preso" do (v lepším případě) decáku...
Pokud to s espressem myslíte vážně, musí vás to bavit...
Jinak bych volil alternativu: džezva - silná káva, Frenchpress - silná "překapávaná", Moka - espresso (doporučuji)
Výše zmíněný Aeropress doporučuji, je to super příprava, používám na dovolených v kempech a v práci. Když se objevil, moc sem mu nevěřil (plast,vzhled), ale je z něj výborná káva hodně podoná espressu.
Všechny metody ale spojuje různé mletí a kvalitní surovina!!!