Kávovar na přípravu latté a pressa.

Jaké víno vybrat k jídlu? Jaké pivo? Nejlepší čaje, kávy i nealkoholické nápoje

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 11. 2010 09:54

Varná konvice s nastavitelnou teplotou existuje - už dva roky jí spokojeně používám (jen jsem jí kupoval v akci o dost levněji než se prodává nyní - stála mě bez koruny tisícovku).

Co se týče espressa, tak chci nějaké automatické - původně jsem uvažoval o Krups, ale na ty jsem četl špatné reference hlavně co se poruchovosti týče. Mým momentálním favoritem je DE´LONGHI ECAM23.420.SW Intensa, který se dá koupit za docela slušnou (byť pořád vysokou) cenu nebo jeho jednodušší bratříček ECAM23.210.B Intensa. Ale pořád se nějak zdráhám dávat okolo 15 tisícovek za stroj, který "jen" vaří kávu :D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 15. 11. 2010 11:04

Slonik: no jo, bohužel, cena za automaty je taková. Naši mají nějaký Bosch, katalogová cena kolem 11k a taky spokojenost. Jestlis viděl poslední leták LIDL se soutěží o kávovary, tak ten Bosch je podle mě ten samý, jako ten Siemens v soutěži, akorát přebrandovaný.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 11. 2010 12:04

Neviděl - já letáky nějak nesleduju (a Lidl už vůbec). Ale ze zkušenosti vím, že většina výrobků Bosch a Siemens jsou identické.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 15. 11. 2010 17:23

žádný div, když Bosch patří už nějakch 12 let siemensu...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 15. 11. 2010 20:12

Tu konvici jsem měl, třeba na zelený čaj je to fajn. Ale byla to nějaká privátní značka, jen té 17let straré Philipsky se nemůžu zbavit, ta asi nemá *****ítko :)

U těch automatů je to pro většinu lidí dost přehnané. Kolik káv na tom uděláš, než to potřebuje servis?
A k těm manuálům - měl jsem tu někoho z přízně, uvažovali o tom s paní, tak jsem jim ho půjčil. Za 2 týdny přišli na to, že je s tím moc práce, že to nebudou kupovat. Prostě, pro každého to není.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 16. 11. 2010 11:17

kejki3: no manuální presso používáme už drahně let. Naši někdy od roku 1992 a doteď je to bavit nepřestalo. Jenom v kanclu teď mají automatické, ale to hlavně proto, že ho dostali v podstatě zadarmo jako provizi od jedné firmy za zprostředkované zakázky.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod saww 21. 11. 2010 09:15

Pokusím se spíš s úsměvem popsat mé dilema nad koupí a výběrem kávovaru:
U nás doma se nyní vaří pouze turecká káva - tedy káva na český způsob. Připravují se od dvou až po deset hrnků kávy na jedno posezení (jsme velká rodina) - nejběžněji cca 4 hrnky (schválně píši hrnky a ne šálky - oceňuje se i množství kávy ;-) ) Pro tyto účely by mě ani nenapadlo kupovat nějaký přístroj - klasika s rychlovarkou a tácem připravených hrnků k zalití je pro přípravu turka asi nejrychlejší a nejpohodlnější. Překapávač taky nepřichází v úvahu (zkoušelo se, ale nepochodila chuťově - doslova "tu bryndu nikdo nechtěl pít").

Ale v poslední době se čím dál víc setkáváme, při různých návštěvách, s fenoménem jménem presso a kupodivu (narozdíl od dřívějšího fenoménu překapávané kávy) si todle presso v rodině nachází své místo.
Mám problém - příprava šesti turků mi zabere dvě minuty. Jak jsem viděl u známých, příprava šesti press bude o dost delší. Dobře, začnu tedy s přípravou dříve. Dalším problémem je to, že dva, nebo tři členové kávových dýchánků si oblíbili latté a capucino.

To už je oproti tácu turků na najmutí servírky z vedlejší kavárny... :-D

Jak to řešíte? To spěje skoro k tomu, abych kávovar nainstaloval do obýváku a připravoval kávu během setkáné (mě by to nevadilo - beru přípravu kávy spíš jako rituál - ale setkal bych se asi s nepochopením).
saww
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 21. 11. 2010 10:00

no, buď to bude trvat dlouho, nebo si musíš koupit nějaké automatické espresso. Tam to pak je celkem rychle. včetně přípravy latté a cappucino. Jenom si připrav řádově 12-20k
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 21. 11. 2010 13:46

Pokud žiješ sám, užívej si návštěvy a zalej jim v klidu jejich turka. U nás má navrch každý oblíbenou značku, nebo pije bezkofeinu, půlcikorku a pod.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 23. 11. 2010 09:37

jo, neznam nic horsiho na navsteve, nez dotaz "turka nebo rozpustnou?"....to vzdy nasadim krecovity usmev....
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 23. 11. 2010 10:35

Caddy: a dáš si taky z tohohle výběru čaj?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 23. 11. 2010 11:53

Podřizovat se návštěvám...na to bych se vykašlala. My návštěvě nameleme kvalitní kafe ve starým mlýnku po babičce a pak ho připravíme po staru v džezvě a šlus, trvá to sice dýl, ale výsledek je dle mého skromného mínění lepší než z předraženého kávomatu, co má moje kámoška a dala za něj tuším 20 tis (a pořizovala si ho jen a jen kvůli návštěvám). Ještě abych návštěvě nabízela kapučíno, laté a další nesmysly.....na návštěvu se chodí proto, aby se lidi pobavili, když chtěj laté nebo podobné kafé nesmysly, mají ve městě stovky kaváren. Navíc je to další velkej krám do kuchyně.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 23. 11. 2010 15:03

michee: tak čerstvě mletou kávu v džezvě mi snad ještě nikdo nenabídl... asi proto, že je to moc práce. Mimochodem, kde mimo prahu jsou ty stovky kaváren na město?
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 23. 11. 2010 17:38

mikicz píše:Caddy: a dáš si taky z tohohle výběru čaj?


trefa :) Horsi je, kdyz je k dispozici jen ovocny :D
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mikicz 23. 11. 2010 18:01

Caddy: uf... to ale většinou není čaj, takže podvoood... :D
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník