Náš děda léta dělal mošt a uchovával ho v pet lahvích a vydrželo to fakt dlouho. Nalíval to do nich horký, protože ty lahve byly tak trochu scvrklý. Ale bylo to moc dobrý, protože jsme vlastně nic jiného neznali. Nepřevařený mošt nám totiž moc nechutná, je moc kyselý a převařený chytí takovou "sladkost", takže byl rychle fuč, proto jsme si ho od dědy brali postupně
Ale před tím, než děda dělal mošta do PET, tak ho dělal do skla a to dělal, tuším, též za tepla a pak ty flašky zašpuntíkoval korkem. Ale ještě tam mezi korkem a sklem byl kus celofánu, asi aby to víc "špuntilo", a to taky vydrželo mega dlouho.
A jinak do toho nic nepřidával, prostě jen převařená šťáva. Pokud bych to chystala já, možná bych tam šupla buď tzv. pomůcku při konzervování (nějaký chemický fujtajbl, který zabrání plísni), nebo kyselinu citronovou, ale to ovlivní chuť...ale zas to nechytne plíseň, bo i v umyté lahvi může být cokoliv. A není nic horšího, než vylejt zásobu moštu do odpadu
Kick the baboon....