Dlzka spotreby masla?

Kvalitní suroviny a nástroje jsou základ úspěchu. Jak je poznat, kde je koupit?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Kniter 13. 10. 2007 19:10

Zdravim. Mam problem. Chcel som si kupit 7.10.2007 maslo a na jednej znacke masla bol datum spotreby:17.02.08 Skontroloval som viac kusov a rovnako.Ine znacky mali napr. 29.11.07,8.11.07Je mozne ze maslo ma vydrz 5 mesiacov?
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB
T♥-Telekom
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michee 13. 10. 2007 23:23

Tak to nevím...ještě jsem se s tím nesetkala. Jedinou věc vím jistě a to, že pokud se jedná o tzv. "čerstvé" máslo, tak doba spotřeby je maxim álně 20 dnů od data výroby. Těch 5 měsíců se mi zdá až moc. Co to bylo vůbec za výrobce?
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 10. 2007 02:21

Výrobci ve svých nabídkách udávají trvanlivost okolo 40 dní. To ovšem neznamená, že máslo vydrží jen 40 dní. Datum výroby může být ale hodně dávné - máslo se celkem běžně dlouhodobě skladuje. Při profesionálním skladování (doma ani v obchodech se to nedá) vydrží máslo okolo 2 let - ano, je to více než 700 dní. Hovořím o skutečném másle, tedy výrobku obsahujícím více než 80% mléčného tuku. Podle mého názoru šlo o chybné vyskladnění zásob, které by měly jít ven až v polovině ledna.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 14. 10. 2007 07:50

Aha tak asi mas pravdu slonik. Ale bolo to cerstve maslo,ktore doteraz vzdy vydrzalo mesiac. Aj rastlinny tuk co som skladoval v chladnicke vydrzi 3mes. A tesne pred datumom spotreby zacal zeleniet. Asi ze som don namacal nozom od inych potravin.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB
T♥-Telekom
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 10. 2007 11:48

Pokud se nemýlím, tak není nikde stanoveno, jaké parametry má mít máslo označené jako "čerstvé". K tomuto označení je tedy nutno přistupovat pouze jako k tvrzení výrobce. Tukům (tedy i máslu) vlastně hrozí jen žluknutí. To způsobuje především vzduch a světlo. Ve zbytkové vodě se pak mohou při nevhodném skladování (teplota) pomnožit bakterie či plísně, které se tam nejčastěji dostanou tak jak jsi říkal.
Jinak většina másla na trhu podle mě pochází ze skladů. Másla se vyrábělo daleko víc než činila jeho spotřeba a intervenční sklady budou narvané k prasknutí...
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 15. 10. 2007 09:11

Ale ked bude v tom slabo chladiacom pulte to maslo 5 mesiacov a niekto si ho kupi 5 dni pred datumom spotreby ak ho teda skor vyskladnili? Ale ked sa tam nedostanu bakterie tak sa teda nepokazi.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB
T♥-Telekom
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 15. 10. 2007 10:37

Je to velmi pravděpodobné. Navíc vzhledem k raketově rostoucím cenám a obvyklým zásobám, které si obchody dělají, je vcelku nepravděpodobné, že by v chladícím pultu zůstalo tak dlouho :-) Mimochodem, co to bylo za výrobce?
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 15. 10. 2007 18:13

Rajo
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB
T♥-Telekom
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Twisster 15. 10. 2007 18:48

Chobotnac mne nikdy maslo 40 dni nevydrzi, zozeriem ho za tyzden. Kniter keby si ho hned zozral tak by sa Ti nepokazilo.
Twisster
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kudykam 30. 7. 2013 22:01

Někde sem čet že pravé máslo muže vydržet až 3 měsíce. Na obale z žádných prodávaných másel sem, ale tak dlouhou lhutu neviděl. Většinou se pohybuje kolem měsíce.
kudykam
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kniter 22. 4. 2014 21:10

Casto si vsimam, ze kolega v praci ma v robote na stole polozene maslo. Aj tyzden v kuse. V robote je 22 stupnov. Normalne to zje a ze aspon sa dobre roztiera, ked nieje z chladnicky.
Na obale je ze sa to ma skladovat do 8 stupnov. Ja ked vyberiem maslo z chladnicky, tak skor rozmrvim chleba ako to maslo natrem.
Prestavka je kratka a nestihnem ho ohriat aby zmaklo a to robit 3 tyzdne kazdy den, pokial to 250g maslo nezjem, by mu asi skodilo?
Zatial tomu kolegovi nikdy nic nebolo.
Nevadi nejako vyrazne maslu (82%), 3 dni v 20 stupnovej teplote?
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB
T♥-Telekom
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 25. 4. 2014 12:53

Povrchově žlukne, ale za tři dny, zvlášť když ho neustále odebírá, se nic nestane. Taky ho nedávám do ledničky, mám ho na talířku v kuch. lince. Furt lepší než Kunerol.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 27. 4. 2014 01:00

Co je Kunerol?
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 4. 5. 2014 21:24

Kunerol je rostlinný máslo, dělalo se za války a podle dědy ho přidávali do kremačních pecí, aby jim líp vyhořívaly saze v komínech a při spalování hubenejch, u kterých nemělo co hořet. Jinak za bolševika byla trvanlivost skutečnýho kravskýho másla týden. Jogurty se nesměly prodávat už druhý den. Ale to byly skutečně 100% mléčný výrobky, pro které sem jezdili němci ve velkým, protože ty jejich umělý sračky byly z chemie, ne z mlíka. Po revoluci se divili, proč chceme ty jejich srágory, když máme jedinečný přírodní produkty. Schválně si zkuste jako většina vašich rodičů tehdy, udělat domácí jogurt. Kupte si normální mlíko, normální jogurt pro nastartování a uvidíte, co za smradlavý šlem vznikne. Za bolševika se mlíko svářelo, aby vydrželo dýl, než do druhýho dne. Moc mi chutnaly škraloupy z něj. Dneska? Hnus velebnosti...
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kniter 5. 5. 2014 07:17

Teraz som si vsimol, ze ten moj kolega ma to maslo na stole aj viac ako tyzden.
My nakupujeme na salasi ovciu zincicu, bryndzu,
syr. Mlieko davame len do palaciniek.
Maslo 82% pouzivame malo, hlavne do kolaca.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Galaxy S5 neo+32GB
T♥-Telekom
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
Kniter
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejki3 12. 5. 2014 23:13

Nízká výdrž mléčných výrobků byla daná nízkými hygienickými podmínkami, často mléko *****ělo, protože bylo od krav s mastitidou. Čerstvé máslo bylo čerstvé jen ten týden, starší bylo Stolní máslo. První parádní otravu jídlem jsem měl po jogurtu v osmdesátých letech.

V současnosti jsem zkoušel jogurt vyrobit a byl výborný.
Škraloup ukradli homogenizací, dneska jsem měl mléko bez úpravy a po letech zase škraloup. A prodává se na dost místech, takže fňukat netřeba. Třeba jezdí farma Němec, to je mléko co kysne raz dva a je z něj tvaroh jako za mlada. I smetanová kůrka navrchu.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod brzdil987 17. 8. 2014 13:58

Davate maslo do mrazaku ?
brzdil987
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 30. 8. 2014 22:16

Ne. ale nic se mu tam nestane.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Návštěvník
Uživatelský avatar


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků