Kvalitné kuchárske nože

Kvalitní suroviny a nástroje jsou základ úspěchu. Jak je poznat, kde je koupit?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Slonik 19. 10. 2009 09:31

Sauron: aha, já vlastním nůž Kyocera, což je trošku jiná cenová liga. Opravdu netuším, zda jsou nože Kyocera předražené nebo ty Smartcook šunty.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sauron 19. 10. 2009 17:57

Zkusím, uvidím, kdyžtak poreferuju..
...I'm in love with my car, the machine of a dream, such a clean machine, with the pistons a pumpin' and the hub caps all gleam...
Sauron
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 20. 10. 2009 08:01

Tak za dvě stovky možná stojí za to vyzkoušet
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod --Tomas-- 22. 12. 2009 12:10

Tak na dneska jsem dostal Wüsthof Dreizack Solingen Le Cordon Bleu 23cm.
Myslel jsem že 23 cm bude trošku menší má strašně dlouhou rukojet sem zvědavý jak budu nakrajvat cibuly ale snad to bude dobrý, určitě pak napíšu skušenosti. ;)
--Tomas--
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michee 13. 1. 2010 17:56

--Tomas--: 23 cm nožem na cibuli? to bych nedala...já na cibuli používám max 14 cm dlouhý nůž, s delším bych si ublížila.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 1. 2010 08:59

No s takovou skoro mačetou bych si asi taky při krájení cibule spíš uříznul ruku :D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Swordman 22. 1. 2010 23:03

Tescoma Azza. Japonské kované. Vhodné príslušenstvo - ocielka Dick.
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sauron 21. 5. 2010 06:10

Sauron píše:Narazil sem na Aukru na spoustu keramických nožů. V tomto sa absolutně nevyznám tak sa chcu optat co je na nich špatného ? :) Beru teda že když stojí řádově pár stokorun a navíc sa prodávajů na Aukru tak to mosí byt nějakým způsobem šmejdy.. Nebo ne ?

Resp. co je špatného, nebo proč nekůpit keramický nůž sám o sobě ? Je neco proč sa jim vyhnůt (krom jejich křehkosti a tomu že jak sa ztupí tak ho asi nenabrůsím, resp. sa to vzhledem k jeho ceně asi neoplatí) ?



Tak sem si kůpil v domácích potřebách keramický nůž. Spíš teda nožík. Klasický najmenší. Za 159 Kč :) Čistě teda ze zvědavosti. Mám ho asi 3 týdny. Zatím pořád stejně ostrý :) Nicméně není ani zdaleka nejak extra ostrý. Obyč nůž si nabrůsím doma daleko ostřej, aniž bych sa nejak snažil.

Za tuto cenu s tím nejak problém nemám, nebo to teda spíš neřeším. Ale dat za něho 3-4x tolik (myslí jako za větší nůž) tak su *****ý.
...I'm in love with my car, the machine of a dream, such a clean machine, with the pistons a pumpin' and the hub caps all gleam...
Sauron
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Vebloud 9. 6. 2010 19:03

Mám WUSTHOF Solingen Classic 4582/16cm a je to dobré, když se pravidelně obtahuje ocílkou, tak krásně drží ostří, ale chce to dobrou ocílku a nezapomínat na to.

Kdybych si ho kupoval sám, tak si vezmu ten 20cm. 23 už by asi bylo zbytečně velký.

Nedávno nám přibyl i malý nůž Fiskars a ten je taky dobrý, akorát dost rychle ztrácí ostří a nechce se mi na něj šahat ocílkou, když vím, že Fiskars má nějáké podivné ostřičče.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.
Vebloud
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod foxtrot 9. 8. 2010 10:10

Z keramických nožů doporučuji Kyocera - vyborne ostri, nejsou tak krehke jako levne sunty. Jeden maly sunt jsem si koupil a ostri praska (i kdyz jsme ho pravda nesetrili).
Jde koupit diamantovy brousek, jedna z Kyocer se mi po roce trochu ztupila, ale ani tim diamantem ji nejsem moc schopen nabrousit. Brousi keramicke noze nekde v CR profesionalne? V Japonsku bych mel nabrouseni v cene noze, ale jen tak tam zase nepojedu :-)
foxtrot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 22. 8. 2010 15:52

Jeden kousek Kyocera jsem dostal před dvěma lety pod stromeček. Vloni jsem si pořídil za poměrně výhodnou cenu sadu nožů Ceratio. Co do kvality ostří nepozoruji významného rozdílu, Kyocera má ovšem o dost lepší ergonomii. Nůž Kyocera se mi intenzivním používáním poněkud ztupil (choval jsem se k němu dobře - krájení jen na dřevě či plastu, žádné sekání a další věci, které keramika nesnáší - jen jsem ho používal opravdu intenzivně). Zkusím napsat distributorovi, myslím, že službu broušení poskytují. Dám pak vědět.

------------------
Takže kopíruji odpověď distributora:

V rámci našich služeb zákazníkům provádíme i broušení Kyocera nožů.
Toto broušení probíhá v naší provozovně Sarajevská 8, Praha 2 a obvykle v pátek.

Cena za broušení se pohybuje takto -
** Broušení bez zjevného poškození ostří - cena 99,--Kč bez DPH
** Oprava ostří do hloubky max. 3 mm - cena 299,-- Kč bez DPH

Jestliže máte možnost nůž doručit/vyzvednout si osobně, bude cena broušení viz výše.
Jestliže nůž zašlete poštou, bude Vám zaslán zpět na dobírku, kdy k ceně broušení se počítá doběrečné ve výši 110 Kč bez DPH.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ssamoo 12. 9. 2010 14:20

Uz vyse 2 rokov pouzivame Zwilling J.A. Henckels. Su vynikajuce, ostria sa lahko s prilozenou oskou, staci ich prebrusit raz za mesiac. Vyuzivaju sa naozaj na vsetko a ku vsetkemu. Pravidelne umyvane v umyvacke. Su cenovo drahsie ale napriklad ako komplet vyjdu cenovo vyhodne, vzhladom na funkcnost a kvalitu.
Mame konkretne tento blok aj s tymito nozmi:
http://www.zwilling.com/en-WW/Product%2 ... 12633.html

Mozem len a len odporucit.
BlitzWolf BW-ES1 mod_KZ ZS6_KZ ATE_KZ ATEs_SHURE SE535_Westone UM PRO 30
iPhone X_Samsung Galaxy Note 8
MacBook Pro 13 Retina Touch Bar
Custom PC_X370_Ryzen R7 1700_GeF1080_NVMe SSD_NZXT S340
ssamoo
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PetrMmm 20. 10. 2010 11:11

Já už nějaký ten pátek používám keramické nože Tramontina Onix.A zatim snad nejlepší keramicke nože,pořád stejně ostré,lehké a pěkně se drží.Naposledy jsem si pořídil ten to kousek www.toscada.cz/Tramontina/55/986
PetrMmm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Soldner 3. 12. 2010 22:05

Mé srdce tíhne ke značce, která vyšla z testu 16 nožů nejlépe, jedná se o nůž značky GLOBAL japonské výroby, u nás se však bohužel téměř nedá sehnat a pokud ano, tak za nesmyslně vysoké ceny, (ostatně stejně, jako většina kvalitních nožů a celkově zboží), takže jsem zabrousil na ebay a hle, nůž global g2 vyjde na hezkých 100dolarů, sada na cca 8000 i s dopravou do ČR - podobný set u nás stojí 20000!!! Takže pod stromeček si možná nechám soupravičku nadělit a kdyžtak dám vědět, jak řežou.... :) Jako alternativu bych ovšem možná zvolil již zmiňované nože pana POKa, rukojeť ze dřeva se mi tedy moc nezdá, ale kvalitou zpracování půjde zajisté o kvalitní práci-navíc jsem slyšel, že pokud přijedete osobně, rukojeť vytvarují tak, aby seděla do vaší ruky, což se cení... :-D .
iFi iDSD MICRO + Hifiman HE-4,Sennheiser HD-650,Beyerdynamic DT-150, shure se210, Marshall Major
Soldner
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iggi 21. 9. 2011 21:07

ja lacne noze pouzivam ceske KDS :) tupia sa rychlejsie ale lahko sa brusia a su tenke, nie ako sekera :) cize lahko sa s nimi kraja a nestiepu potraviny...
a som s nimi spokojny...
Viem ze su aj lepsie noziky ale to si kupim az casom... este byvam s rodicmi :)
iggi
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků