Kde nakoupit kvalitni cerstve maso - hovezi, jehneci atd

Kvalitní suroviny a nástroje jsou základ úspěchu. Jak je poznat, kde je koupit?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Alexandra 24. 5. 2006 11:55

Velmi me zarmoutil odchod Carrefouru z naseho trhu, kde jsem doposavad kupovala veskere sve maso. Co mi doporucite ted?
Alexandra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ewing 24. 5. 2006 12:13

stat sa vegetarianom. vela problemov sa zbavis :mrgreen:
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 24. 5. 2006 12:27

Alexandra: V Carrefouru? Hovězí? No to snad ne. Veškeré hovězí, které tam prodávají (v výjimkou baleného biohovězího) je z krávy, čili vhodné tak maximálně na dušení.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexandra 24. 5. 2006 13:23

Sloniku, tak kde ty kupujes hovezi? nebo obecne maso?
Alexandra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 24. 5. 2006 15:00

Co se hovězího týče, tak kupuju biohovězí v Albertu, ostatní maso u svého oblíbeného řezníka. Je to sice dražší než v marketu, ale zboží je kvalitní, čerstvé a ukrojí mi ho tak jak chci.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 24. 5. 2006 15:11

Souhlasím. Maso je nejlepší kupovat u řezníka.

Ale pokud trváš na hyper-super, o Glóbusu se říká, že tam mají slušné maso. Já mám ale Globus trochu z ruky, tak nemůžu potvrdit ani vyvrátit.
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Banny 24. 5. 2006 15:22

Marek_Litzman píše:Souhlasím. Maso je nejlepší kupovat u řezníka.

Ale pokud trváš na hyper-super, o Glóbusu se říká, že tam mají slušné maso. Já mám ale Globus trochu z ruky, tak nemůžu potvrdit ani vyvrátit.v/quote]

anoano, o glóbusu se říká, že tam mají dobrý uzeniny - my tam teda nakupovat nechodíme, ale párkrát sme tam byli a to maso a uzeniny maj fakt dobrý (o dost lepší než superextrahyper markety). nejlepší je podle mě ale nakupovat u řezníka, třeba my máme pár minut pěšky z domu fakt dobrýho řezníka (prý si k němu jezdí nakupovat i lidi z jiných částí Brna, a to je co říct :) ).
Banny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lehtinen 24. 5. 2006 15:27

Marek: Však do Globusu vyrazíš v neděli, ne?
Renault Twingo 1,2, r.v. 93 - rád na tebe vzpomínám, 5 let, 60 tisíc km
Citroen C4 1,4i 16V, SX r.v. 2009
lehtinen
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 24. 5. 2006 15:27

Banny píše:nejlepší je podle mě ale nakupovat u řezníka, třeba my máme pár minut pěšky z domu fakt dobrýho řezníka (prý si k němu jezdí nakupovat i lidi z jiných částí Brna, a to je co říct :) ).i/quote]


A to?
Já jsem Vinohraďák a ten řezník, který funguje tady není vůbec špatnej. A navíc má skvělý chleba :-)
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod includes 24. 5. 2006 15:42

Řezník je nejlepší, v supermarketech maso nekupuji :wink: ...
includes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Banny 24. 5. 2006 18:20

Marek_Litzman píše:
Banny píše:nejlepší je podle mě ale nakupovat u řezníka, třeba my máme pár minut pěšky z domu fakt dobrýho řezníka (prý si k němu jezdí nakupovat i lidi z jiných částí Brna, a to je co říct :) ).i/quote]

A to?
Já jsem Vinohraďák a ten řezník, který funguje tady není vůbec špatnej. A navíc má skvělý chleba :-)

Nevim úplně přesnej název, ale asi "Řeznictví u Buble" nebo jenom "U Buble" nebo tak nějak podobně...
Chceš aji návod jak se tam dostat? :lol:
Banny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 24. 5. 2006 18:44

taktez chvalim Globus, maso a zejmena masne vyrobky maji fakt nejlepsi ze vsech marketu...
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod myndel 24. 5. 2006 19:12

Banny píše:Nevim úplně přesnej název, ale asi "Řeznictví u Buble" nebo jenom "U Buble" nebo tak nějak podobně...
Chceš aji návod jak se tam dostat? :lol:s/quote]


Zatím stačí městská čtvrť :-)
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Honza CZ 24. 5. 2006 20:21

ewing píše:stat sa vegetarianom. vela problemov sa zbavis :mrgreen:
Otázka zněla :"Kde sehnat maso?" a ne "Jak spáchat sebevraždu!" :lol:
Jinak v Globusu zatím bezproblémově!
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 25. 5. 2006 07:12

V Globusu maj úžasnou sekanou!
Pavel Mareš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 25. 5. 2006 07:51

Pavel Mareš: Jo, uzenářské výrobky Globusu patří k tomu lepšímu co je na trhu. Kromě sekané jsou docela dobré i vídeňské párky a špekáčky (jejich výroba).
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Banny 25. 5. 2006 13:24

Marek_Litzman píše:
Banny píše:Nevim úplně přesnej název, ale asi "Řeznictví u Buble" nebo jenom "U Buble" nebo tak nějak podobně...
Chceš aji návod jak se tam dostat? :lol:s/quote]

Zatím stačí městská čtvrť :-):/quote]

jé, já sem ju ještě neřekl? :D sou to Tuřany (je tady letiště, nebo možná znáš z rádia reklamu "Seat - stoupni do řady v Brně-Tuřany" nebo tak nějak... ale když si z Vinohrad, tak by si Tuřany mohl znát - přece jen to není tak daleko).
Banny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Honza CZ 25. 5. 2006 16:35

[quote="Pavel Mareš";V Globusu maj úžasnou sekanou!u/quote]Svatá pravda velebnosti, taková ta česká kde lze ještě najít i původní suroviny. Ty bavorský šlehaný, omaštěný rohlíky ochucené německejma smradama, to je k pohledání.
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod delph 25. 5. 2006 19:33

my kupujem maso v makru a zas tolik si nestěžuju ale časo od času řeknem řezníkovy nebo maka zavolá do (pro auto nedaleké) krůtí farmy :)
vrrrm vrrrrrm ty angličáky maj fakt dobrý ovládání :-D....no jo na vlastní nemám :-D
delph
Návštěvník

Odeslat příspěvekod myndel 25. 5. 2006 20:06

Banny píše:jé, já sem ju ještě neřekl? :D sou to Tuřany (je tady letiště, nebo možná znáš z rádia reklamu "Seat - stoupni do řady v Brně-Tuřany" nebo tak nějak... ale když si z Vinohrad, tak by si Tuřany mohl znát - přece jen to není tak daleko). /quote]


Předevčírem jsem tam byl ;-)

OK, díky za tip.
myndel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iva 25. 5. 2006 21:08

Honza CZ píše:[quote="Pavel Mareš";V Globusu maj úžasnou sekanou!u/quote]Svatá pravda velebnosti, taková ta česká kde lze ještě najít i původní suroviny. Ty bavorský šlehaný, omaštěný rohlíky ochucené německejma smradama, to je k pohledání.t/quote]


teda fuuuj, zajimalo by me, co je v sekane z Globusu českého a za "puvodni surovinu"???? :shock: to je tak strasna premastena hmota, ktera maso nevidela ani z rychliku! :roll:
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Honza CZ 25. 5. 2006 22:00

iva píše:
Honza CZ píše:[quote="Pavel Mareš";V Globusu maj úžasnou sekanou!u/quote]Svatá pravda velebnosti, taková ta česká kde lze ještě najít i původní suroviny. Ty bavorský šlehaný, omaštěný rohlíky ochucené německejma smradama, to je k pohledání.t/quote]

teda fuuuj, zajimalo by me, co je v sekane z Globusu českého a za "puvodni surovinu"???? :shock: to je tak strasna premastena hmota, ktera maso nevidela ani z rychliku! :roll:-/quote]
Nevím jak u vás, ale tady dobrý.
Honza CZ
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Lutonský 25. 5. 2006 22:04

Na sekanou v Globusu jsem taky slyšel hodně chvály. A taky moc nepochopil. Mluvíme všichni o té narůžovělé, téměř homogenní hmotě, co se tam mimo jiné u pultu prodává i v housce?
Marek Lutonský
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 26. 5. 2006 06:52

Marek: Já ano.Je velmi chutná a prodává se i syrová a upečeš si ji i doma.
Pavel Mareš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Welli 26. 5. 2006 11:38

no, to snad nemá se sekanou ani nic společnýho, nejlepší je doma umleté maso a z toho sekaná :)
Welli
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 26. 5. 2006 12:59

Mě chutná jak doma dělaná,tak Globusácká.Obě jsou jiné,ale obě dobré.
Pavel Mareš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 26. 5. 2006 16:01

Co se Globusácké sekané týče, tak mi nepřijde ani přemaštěná ani "bezmasá". Hovořím o sekané z Globusu Praha, Černý Most. Na domácí to samozřejmě nemá, i když základní rozdíl mezi tou marketovou a domácí je přítomnost sanitru, který způsobuje onu růžovou barvu. Ten bych si do domácí sekačky nikdy nedal, neb nemám potřebu aby se mi v těle zbytečně tvořily vysoce kancerogenní nitrosaminy ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iva 26. 5. 2006 19:10

Ja jsem jedla tu sekanou v Globusu na Zlicine a neco mne z ni kapalo. Pokud to nebyl omastek, coz si myslim ze byl, tak mi je zahada, co to jineho mohlo byt za tekutinu.
A s domaci sekanou se ta hmota neda uz vubec srovnavat! Myslim si, ze je mezi nimi vice podstatnych rozdilu, nez jenom, ze je kazda jine barvy.... :D
Mne prave tu sekanou taky chvalilo hodne znamych, ze je to velka porce a ze je to levne a dobre. Fakt je ten, ze na ni tam byla vzdycky velka fronta, takze se nedivim, ze se i tady najdou jeji fanousci... :)
Ale ja uz bych ji do pusy teda nevzala...
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 27. 5. 2006 14:39

iva: tomu rozumím. asi jsem měl štěstí. faktem ale je, že znám i lepší než z globusu (jedna šumavská vesnice a tamní řezník) ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 2. 6. 2006 23:44

na sekane v globusu je uzasne to, ze clovek za cenu mensi, nez bezny hamburgr, dostane takovou flakotu, ze na to neotevre pusu a minimalne na hodinu ma po hladu :)

JInak jsem si v globusu oblibil ostravske klobasy, neco tak liboveho jsem jeste nevidel...
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 3. 6. 2006 04:13

Caddy: Ty klobásy jsou dobré.Ale my jich musíme brát víc,pač je začínáme konzumovat již cestou autem domů. :D
Pavel Mareš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 3. 6. 2006 21:54

Pavel Mareš: :-D :-D :-D
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexandra 15. 8. 2006 16:13

Dekuji za vsechny tyto odpovedi, kde je to reznictvi "U Buble"?
Taky tady padla zminka o dobrem reznictvi na Vinohradech, kde se nachazi? Ale asi nemluvime o Vinohradech v Praze, co? :-(
Alexandra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nal 15. 8. 2006 18:01

pre ľudí v okolí Bratislavy - mäso buď v sieti mäsiarstiev Orbár, resp. v Terne v Auparku.
Dve levíčatá. Jedno znakom, druhé menom.
nal
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eddie 18. 8. 2006 21:40

Alexandra: řeznictví u buble je v Brně-Tuřanech, Revolučí ulice.
Moje oblíbená barva růže je železná.
eddie
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod GurmetKlub.cz 22. 8. 2006 19:27

Je zajimave, jak se debata o jehnecim mase zvrtla na "sekanou":)
GurmetKlub.cz
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexandra 24. 8. 2006 13:49

Dekuju, ale prosim prosim vite nekdo o nejakem dobrem reznictvi i v Praze? Prece jenom nemohu jezdit dva krat tydne do Brna :-)
Alexandra
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 24. 8. 2006 15:32

Alexandra: Blahuta (Vršovická ulice, kousek od Edenu), A-Z Maso (Olšanské náměstí) a ještě pak jedno, ale nemohu si vzpomenout na adresu. Tam teda nakupuju já. Doufám, že to nebude bráno jako reklama ;-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MirkaM 10. 11. 2010 21:33

já vím o tom že na český i slovenský trh přichází nový dodavatel drůbežího masa který má dobré ceny a vysokou kvalitu zároveň. pokud si chce o něm zjistit nějaké info zde je link na stránku www.olimpek.sk
MirkaM
Kolemjdoucí


Odeslat příspěvekod sheeana 15. 9. 2011 07:11

Maso nakupuju u Steinhausera a byla jsem zatím vždy spokojená, v supermarketech je to nic moc.

_________________________________________________________________________________________________
Karlovarský knedlík ideální k pečeni
sheeana
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PájaPapája 26. 6. 2014 20:33

Zdravím, ve velkých obchodech vůbec nedoporučuji nakupovat maso. Balené maso je děs. Já nakupuju u řezníka, člověk sice musí chodit do obchodu speciálně pro maso, ale zase ta kvalita je někde jinde. U nás je fajn Chodura, čisté prostředí, slušné ceny, čerstvé maso.
PájaPapája
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JanaBlahova 26. 3. 2018 15:41

ewing píše:stat sa vegetarianom. vela problemov sa zbavis :mrgreen:

Přesnš tak :)
JanaBlahova
Návštěvník


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků