Kvalitné kuchárske nože

Kvalitní suroviny a nástroje jsou základ úspěchu. Jak je poznat, kde je koupit?

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod Swordman 26. 9. 2013 19:25

MarkFX píše:no právě sem se chtěl zeptat...

http://www.kds.cz/

Jestli je někdo má, jestli jsou kvalitní.. Je to český výrobce, myslím že by mohly být dobré.. :)


Ostrím nože, KDS sú plechy. Možno tá rada TREND ROYAL je lepšia, tú som neostril.
Bežné KDS nie sú dobré, nekvalitná oceľ, málo tvrdé a odolné voči opotrebeniu a zatupeniu.
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod marvy 25. 2. 2014 21:32

KDS sem měl za dost kvalitní nože.Něco se změnilo?
marvy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod adrianatra 16. 8. 2017 15:52

Už někdo z vás vyzkoušel mramorový povrch? Uvažuji nad těmito noži - https://www.royaltyline.cz/mramorove-no ... -rl-5mstg/ - ale upřímně jsem zatím nedohledala dostatek informací. Pomalu mi dosluhují tyto nože - https://www.bscom.cz/sada-nozu-berlinge ... 3_d641464/ - a pokukuji po něčem novém. Díky za odpověď.
adrianatra
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomasbram 29. 1. 2018 12:02

ahoj, s přítelkyní se chystáme na společné bydlení a potýkáme se právě se situací, kdy sháníme nože do kuchyně ... nějaké tipy ? přemýšleli jsme nad nabídkou odsud https://www.bonino.cz/kuchynske-noze/ ... sada nebo jednotlivě? díky za reakci !
tomasbram
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Swordman 14. 3. 2018 11:37

Občas nejaké tie nože naostrím.
Dobrý nôž by mal mať tvrdosť HRC58 a viac. Mal by byť kovaný. Lepšie z uhlíkovky ako z nerezovej ocele ( ale potom má tendenciu hrdzavieť , treba ho utrieť, a pomazať olejom ).
Viac info môžte získať na :
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=841
Ja mám doma staré nože po rodičoch ( asi Sandvik a KDS ) -ergonómia zlá, nevydržia ostré.
-Tescoma AZZA - tvrdosť HRC 54 ( nameraná ), pomerne dosť blbo sa ostria, lebo nevydržia ostré ( súvisí to s odolnosťou toho ostria ), veľmi rýchlo sa tupia -
ale dokážem si ich rýchlo prebrúsiť - udržovať ostré, čo teda vyžadujú - sú vzhľadom na užitkové vlastnosti pomerne drahé.
-Hiromoto Saku Hocho - ( Guyto, Santoku aj Usuba ). ľahučké, vykované z troch plátov ( z vonka nerez , vnútri uhlíková ocel, HRC 59+, troška náročnejšie na údržbu ( treba po utretí buď zakrojiť do slaninky alebo pomazať ). Jedinečný pomer výkon/cena.
-Nejaké Lamarty ( na skúšku, ako sa to brúsi , výdrž, prípadne na zmeranie tvrdosti ) ešte som neskúšal, sú okrem jedného ešte zabalené.
ONTARIO - veľký kuchársky, Santoku a malý Paring ( dobrá výdrž ostria, dobre sa brúsi ), kupoval som 2.akosť.
OLD HICKORY - asi 4-5 tvarov, ( ocel 1095 - malo by sa to dobre brúsiť , je to uhlíkovka so sklonom hrdzavieť, treba mazať - ešte som nebrúsil a netestoval ).
Brúsil som kadečo. Za mňa si buď kúpiť nôž od nožiara ( skoro každý robí aj kuchyňáky ), alebo od odborníka v obchode s nožmi ( vyskúšať do ruky, ako sedí ).
Zabudnúť na umývačku, nôž tam nepatrí.
Uložiť do dreveného bloku ostrím nahor.
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JanaBlahova 26. 3. 2018 16:35

game_over píše:tescomi taky nejsou spatny ale zalezi jako zvolis radu docela se mi libi profesional

Tescoma ujde :)
JanaBlahova
Návštěvník

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník