Párky, salámy, uzeniny...

Jídlo a vaření je radost. Co jste jedli, co vám chutná? Pojďte si povídat

Moderátor: Moderátoři Šéfkuchař.cz

Odeslat příspěvekod iva 14. 1. 2006 19:13

Jíte? Jak casto? Co si o nich myslite? Nebo vam naopak chutnaji?
Ja se snazim se jim vyhybat.... Moc je nemusim. Kamaradka me nalakala, ze v Globusu delaji strasne dobrou sekanou. Ja jsem si ji tam dala... :roll: Uz nikdy vice! Myslim si, ze s masem to teda nema vubec nic spolecnyho a tlacila me v zaludku az do vecera....
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod christian 14. 1. 2006 19:19

Jim docela dost parky i salamy ob cas nejaky uzeniny a nemuzu si stezovat..

Ja obcas si dam sekanou co delaj v Plusu v Kralupech a ta je fakt dobra!!
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Hlavní administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 19:26

sem tam neco...ale rohlik jen tak se salmamem moc ne, spis to pouzivam jkao prisady...

jinak sekana v globusu je fajn, halvne je to levnejsi nez hamburger a pritom flakota jak bejk :))
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 14. 1. 2006 19:49

Občas si dám nějakou tu uzeninu (uherák, čabajku, parmskou šunku, šunku od kosti, ...). Vzhledem k nepatrnému množství, které zkonzumuji mě nevadí, že jsou tyhle pochoutky docela drahé
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MobilerxXx 14. 1. 2006 19:58

Občas si dám něco podobného, nutno uznat že Globus dělá uzeniny a maso vůbec dobrý, ale nejradši jsem že jsme s rodinou dostali v vánocům štangli pravého uheráku,to je vám pošušňání
MobilerxXx
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iwigirl 14. 1. 2006 19:59

uzeniny moc nejim, salamy do toustu, ale extra taky moc ne. Klobasy temer vubec, parky obcas.
iwigirl
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zamis 14. 1. 2006 20:03

salamy, parky, klobasky mam moc rad, ale musi byt vyrobeny z masa. ne takovy ty parky z alberta, kilo parku za 39,90kc. z ceho to muze byt vyrobeny, kdyz kilo toho nejlevnejsiho masa stoji bezmala 100kc. brrrr, radsi nemyslet. ale treba klobasky kupujem domaci od znamych, ty jsou v pohode :wink:
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iva 14. 1. 2006 20:13

Caddy píše:jinak sekana v globusu je fajn, halvne je to levnejsi nez hamburger a pritom flakota jak bejk :))


právě, ze jsem o te sekane slysela od hodne lidi, ze je levna a je to velka porce, ale mne fakt neudelala dobre... Na tu sekanou tam tehdy byla silena fronta, takze je asi opravdu hodne popularni,ale asi je lepsi nevedet, z ceho ji delaji... :)
iva
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 20:48

iva: mne prisla takova stavnatoucka :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 14. 1. 2006 20:49

jinak mame ted doma skvelou vec - takovy jakoby uheracek obalovany v hermelinu....bylo to baleny i s nozem..a. je to naprosto skvely :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fales 14. 1. 2006 21:33

Na parky vzdy ztracim chut po tom co si vzpomenu jak a z ceho je delaj :cry: :cry: :roll: :roll: takze ty moc ne, salamy mam moc rad a obcas si dam i tu sekanou... :wink:
fales
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Merlin 15. 1. 2006 00:10

Parky len uplne vynimocne, sekanu so supermarketu nikdy. Jedine co mozem su suche salamy napr. kostelecke uzeniny, ak mi nezalezi na peniazoch tak nieco z talianskej produkcie.
Merlin
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod š.ť.á.p.i 15. 1. 2006 17:02

Sem tam si parky dam..
nokia 5110,3310,3510i,philips530,alcatel756, nokia n-gage,6230i,6630,6233,N73ME,6500slide,N78, 5530xm, 5800xm, C7, lumia 820, LG G Flex 2......?
š.ť.á.p.i
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mickaelb 15. 1. 2006 17:10

Caddy píše:jinak mame ted doma skvelou vec - takovy jakoby uheracek obalovany v hermelinu....bylo to baleny i s nozem..a. je to naprosto skvely :)

Aha, to mame doma taky, matka na tom ujizdi uplne maximalne, mame doma nozu, ze nevime kam s nima :mrgreen:
mickaelb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 15. 1. 2006 17:22

mickaelb: :))))) Nozu ale neni nikdy dost :))
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ham_duo 15. 1. 2006 21:50

Jim - vidensky parky, mnichovsky bily parky, norimbersky klobasky, salamy palivy (Humensky scipak je super), salamy plesnivy (Juliska, uherak), bavorskou sekanou (leberkas).
Nejlepsi je ovsem domaci klobasa, ktery mame plnou mraznicku :-)
Co je tohle za kolonku?
ham_duo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 17. 1. 2006 11:41

Caddy píše:jinak mame ted doma skvelou vec - takovy jakoby uheracek obalovany v hermelinu....bylo to baleny i s nozem..


Jestli je to takový tenký salámek, tak to bude nejpíš španělský Fuet nebo výrobek jemu podobný. A s hermelínem to má jen podobný vzhled - ta plíseň je úplně něco jiného tahle ta se jmenuje Penicillium nalgiovense, ta hermelínová Penicilium Cammemberti.

A co se týče těch nožů, tak nic moc ;-)
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 17. 1. 2006 12:12

Slonik: nojo, tak odborne v tom zase zainteresovany nejsem :) Hlavne, ze mi to chutna ;)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Beďa 17. 1. 2006 12:27

Jo, jo, domácí klobásky to je bašta. Jinak uzeniny jím, ale pokouším se je kombinovat s nějakou zeleninou, nebo brambory.
Takový gothaj v pivním těstíčku má taky něco do sebe.
Beďa
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Banny 17. 1. 2006 12:56

Domaci klobasy, ty mam rad... :) uherak a tak, to mam taky rad. sunku, tu spis do toastu, je dobra ale.... nejak to neni ono :)
a ten uherak v hermelinu, ten mame ted doma taky. hermelin sice nejim, ale tohle je dobry... mnam :)
pak sou tady levny parky... ty sem mel docela rad, ale nekde sem videl z ceho se delaji, tak me od te doby presla chut. obcas to nejak prekousnu a se zavrenyma ocima si dva dam....
Banny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 17. 1. 2006 14:10

Caddy: Jo to mě taky. Ale jak se říká - dobrého pomálu ;-) Jako každý suchý salám to má 50% tuku a nejméně 4% soli. Já vím, jsem s tím otravnej :-D
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 17. 1. 2006 14:36

Slonik: vsak jo, taky bych se mel nad sebou zamyslet... :) Ale vcera jsem snedl jenom pulku, prisaham... :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 17. 1. 2006 15:58

Caddy: No to je dost. Půlka ze 175 gramů ... :-)
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 17. 1. 2006 17:25

to je jak nic :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Banny 17. 1. 2006 18:28

prej nic... :lol: to je docela dost, ja bych toho tolik nikdy nesnedl za celej den... zvlast ne uheraku
Banny
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Caddy 18. 1. 2006 00:26

ted jsem si dal k veceri 300 gramiku uzeneho s knedlickama a spenatem.... :))) Ale uz mam zase hlad jak krava ..... :)
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod chameleon 22. 2. 2006 17:28

tak to moc nemusím, kdyby v tom aspoň bylo maso...
chameleon
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dráček 7. 3. 2006 18:15

JA vetšinou jim salam-paprikáš nebo vysočinu jinak necim co si o tom mam myslet?to co učitelka?třeba jo tak je to možna nezdrávy
Dráček
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 7. 3. 2006 19:36

Caddy píše: Ale uz mam zase hlad jak krava ..... :)


To je těmi knedlíčky. Glykemický index taky jako kráva :-D
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tessie 7. 3. 2006 23:39

skoda, ze tu neni smajlik, co zvraci :lol:
Salamy a parky jsem nejedla ani v dobe, kdyz jsem jeste nebyla vegetarianka.. Vzdycky mi to pripadalo hrozne podezrele a clovek nikdy nevi, co tam spadlo, co tam semleli - nejen, ze ruzne casti tela, ale i uplne jine zvire, nez je deklarovano . Ale nejvic mysich fousku se stejne da najit v pastice Majka.. zkouseli jste ji nekdy romocit a precedit? Ne.. takove silene napady mivam jen ja :twisted:
tessie
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 3. 2006 12:07

No, měkké salámy a párky jsou téměř vegetariánské jídlo. Stačí se podívat za kolik se prodávají - cena v marketech je nezřídka okolo 30 korun za kg. Za kilo živého prasete dostane zemědělec tuším 37,- Kč....
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod includes 8. 3. 2006 16:28

Párky uzeniny jim sem tam...ale salám už skoro vůbec, jen sem tam šunkový
includes
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ewing 31. 3. 2006 12:22

predtym ako som sa stal vegetarian som parky jedaval vynimocne (hot-dog), klobasy vobec a salamy len tie take drahe fajne jemne sunky. a udene...no obcas ano, ale take sa u nas nejak casto nekupuje, cca parkrat za rok.
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 25. 5. 2007 22:21

No tak párky fakt miluju :wink: Ale to docela dost lidí co znám (je pravda, že v názoru na párky se přiklání o mnoho více chlapů). Když není čas a nebo nálada vařit tak je to rychlé a dobře to zasytí. No udělejte si obrázek sami kolik mám asi času - dneska k večeři párky, včera k večeři párky, ve středu k večeří párky a dále už radši pokračovat nebudu :P Teda zas až tak hrozný to taky není, dál už moc nepokračuje. Když se to shrne tak v průměru každý 3 den mám párek :wink: Mimochodem co asi budu mít zítra k obědu, že bych si dal po dlouhé době třeba párek......... :mrgreen:
MichaelJackie.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 26. 5. 2007 00:16

Michael: každý 3. den je dost otřesná bilance. Výmluvy na nedostatek času jsou taky dost účelové, protože je spousta jídel, jejichž příprava nezabere o moc déle. Párek vidím buˇd jako naprostou nouzovku nebo tak 1x za rok jako "stylové" pouˇtové jídlo po němž je pak (v kombinaci s točenou limonádou, cukrovou vatou, ...) často neméně stylová šavle.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 26. 5. 2007 00:28

Slonik: tak trochu jsem to přibarvil :P a bylo to myšleno v rozmezí 2 týdnů jak teď byly ale kdyby se to opravdu rozpočítalo na rok tak cca každých 14 dní párek opravdu mám. Ale nekupuji nějaký humus, kupuji jen velmi kvalitní :wink:
MichaelJackie.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 27. 5. 2007 00:28

ja nekdy treba i dostanu na parky chut, ale pak je mi po nich vzdy divne, tak uz je nejim vubec....
Polibte mi vsichni vsechno
Caddy
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod private_joker 27. 5. 2007 08:25

strašne zle mi býva po údeninách tak preto ich nejem....ale aj tak mi nechutia a považujem ich za silne nezdravé
Vietnamská vojna to je moje
private_joker
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Gooorila 27. 5. 2007 10:20

No, salámy a levné párky mi moc nejedou (prakticky jsem v posledí době na dobrý párek nenarazil a jsem ochotrn si připlatit, ale chybí nabídka). Sem tam si dám jen poličan a častěji dunajské kobásky. Ale na sekanou v housce z Globusu mi nešahejte. Jsem schopen sednout do auta, zajet 25km z ostravy do Opavského globusu, dát si jednu housku a jet nazpět :oO
Gooorila
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vaclavbarak 28. 5. 2007 18:19

Já nemám rád kupovanou sekanou nejradši mám od maminky, :-) a co se týče párků tak mám rád: Vídeňské a Debrecínské a pak mám taky rád klobásy ale nevím jak se jmenuje ten druh co se hodně dělá na různých akcích je taková ostřejší a uvnitř červenější.
vaclavbarak
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Alexino 31. 5. 2007 14:14

taky parky muzu, videnske nebo spisske jsou v pohode, klobasky od reznika, kteryho znam osobne a vim co do toho dava - vzdy si maximalne pochutnam. Jinak s cabajkou sem jeste snad nikdy neslapl vedle... co se tyce salamu, tak takove šunka od kosti, případně kladenská mi chutnají skoro vždycky, co nejím je šunkový a níž (když si vzpomenu jak sem se na prumce cpal juniorem, tak se mi jeste ted zveda kufr) :-)
Alexino
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 31. 5. 2007 16:56

Alexino: heh junior, jo to byly doby. Taky na to vzpomínám a nechápu jak sem to mohl jíst :mrgreen:
MichaelJackie.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 31. 5. 2007 23:16

Hlavně netuším, proč se mu říkalo "dietní salám" brrr.... I když, nedávno jsem viděl v jakési nabídce tzv. "výrobní salám". Cena přímo fantastická - 19,90 + daň (za 1 kg) :-D To teprve musí být mňamka. Mimochodem, vyrábějí se z něj saláty a podobné dobrůtky
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MichaelJackie.S 1. 6. 2007 09:31

Slonik: saláty se z něho vyrábějí ale tam naštěstí tu chuť přehlušují ostatní suroviny. Teda ono né, že by chuťově byl zase nějaký špatný ale za tu cenu....Proto nejlepší je domácí salát :wink:
MichaelJackie.S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jedovaty 6. 7. 2007 22:05

Schwarzwaldskou šunku můžu:-) Párky a klobásy jsou dost proměnlivé kvality.Hlavně u párků je průbířský kámen ve šťavnatosti,většinou jsou i málo vyuzené.Polské uzeniny vyhovují na 100%-šťavnaté,vyuzené a narvané masem.
jedovaty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ewing 6. 7. 2007 22:31

Obrázek

dobru chut! :mrgreen:
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Návštěvník

Odeslat příspěvekod private_joker 7. 7. 2007 21:54

heh vždy som si to myslel a teraz je to aj potvrdené :D
Vietnamská vojna to je moje
private_joker
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jedovaty 7. 7. 2007 23:05

Nj,kdo není padlý na hlavu,tak si párky,které stojí 40kč./kg nekoupí,protože je jasné,že to u masa tak maximálně leželo.Na druhou staranu existuje spousta šetřílků,kteří si na těchto hnusech "pochutnávají" a ještě si libujou,jak je to výhodné.
Tento recept už je ale extrémní humus,to by měli fakt zakázat.Tady už jde o zdraví. :shock:
jedovaty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vslayer 8. 7. 2007 11:59

Dalsi vec je, ze i parky za 150,-/kg stoji za *****, takze nejlepsi je nekupovat nic. Ja obcas koupim cabajskou klobasu (tu pravou, ne nejakej fake :-)). Ale prodrazi se to a navic je hodne tucna + se imho da snist jenom studena, takze zadny grilovani, vareni atd.
Vslayer
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Renegade 8. 7. 2007 12:02

to Vslayer: jak rikam ja, nejsem tak bohatej a bych si moh lupovatb levny veci. :)
Renegade
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 7. 2007 20:50

Jedovaty: s tím, že je to humus souhlasím, ale zdraví tento výrobek neohrožuje více než jiné uzeniny. Nic vyloženě jedovatého v tom seznamu není. Je to "pouze" totální aušus. Ale nejsou to jen párky. Taková debrecínka obsahuje cca. 52-60% masa. Co je ten zbytek? Co dělá v uzené kýtě škrob? A dalo by se pokračovat.

chce to při nákupu uvažovat i tak, že zemědělec dostane za kilo živého prasete okolo 40,-. Kilo syrové kotlety bez kosti stojí v krámě od 120,- výše kýta od 95,- - a to se jedná o produkty, které mají ve srovnání s uzeninami daleko nižší přidanou hodnotu. Pokud jsou i přesto levné, je téměř jisté, že ceny bylo dosaženo ošizením surovin. Podle této úvahy by cena "skutečných" špekáčků, gothaje a pod měla začínat na 90,-/kg, vídeňských párků tak na 160,-, grilovací klobásky (bílé) by přišly na cca. 200,-, suché salámy pak odhadem od 250,- výše. Uzeniny jsou totiž luxusní delikatesa a ne každodenní jídlo. Hovořím o těch nešizených.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tony1234 12. 7. 2007 15:07

Ja to rikam stale, nejlepsi z celeho ovoce a zeleniny je poradnej kus hoveziho! :-)
tony1234
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 12. 7. 2007 16:44

I když vím,jaký je to sajrajt ty levný párky,ale mě docela chutnaj.

Jinak z uzenin miluju original pouliční německý Bratwurst! Jedl jsem ho v Drážďanech,Berlíně,Hamburku... Prostě jak jsem někde v rajchu,mé kroky neomylně zamíří na pěkně propečenej a chutně nezdravej bratwurst!
Pavel Mareš
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jedovaty 13. 7. 2007 22:45

vslayer,slonik:Ano,častokrát skutečně stojí za *****,ale to neznamená,že to za ty peníze nemůže být dobré.Jde to udělat líp.Polské uzeniny jsou někde jinde a nejsou dražší.Prostě to dělají poctivěji,je to taková polodomácí výroba.
jedovaty
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michee 20. 7. 2007 11:29

Já toto téměř nejím...jen tak jednou dvakrát do roka, když už nic jiného nejde.....teď jsem asi po pěti letech měla klasický opékáček na ohni - takže mám na dalších pár let vystaráno. Ale jinak co se týká salámů a ostatních uzenin, tak mě to jednak nechutná a jednak vím co tam je, tak proto mě to vůbec neláká kupovat.
Kick the baboon....
michee
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zamis 10. 12. 2007 19:24

ja teda preferuju takovyhle uzeniny. o vikendu jsme poradne nacpali udirnu

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

myslim, ze to nevypada nejhur
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kirkwood 11. 12. 2007 12:07

nejím ani uzeniny, ani salámy, ani šunky, ani párky..
Kirkwood
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Moravanda 12. 12. 2008 15:38

Uzeniny a maso jsou můj velký hřích :)!
Moravanda
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Deli 19. 12. 2008 10:26

zamis: pěkné, pěkné, trošku sem začal slinit :-))
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod PájaPapája 26. 6. 2014 22:27

Zdravím, máte zkušenosti s řeznictvím Chodura? Známá si nemůže vynachválit jejich uzeniny, tak uvažuji také o tom, že je vyzkouším.
PájaPapája
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod seterwohipikule 29. 6. 2014 19:00

Tak to vyzkoušej.
Alláh je vždy odpouštějící a milosrdný.
seterwohipikule
Návštěvník
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Slonik 4. 7. 2014 16:50

PájaPapája píše:Zdravím, máte zkušenosti s řeznictvím Chodura?


Beskydské uzeniny. Takový menší - no spíše středně velký výrobce. Jejich produkty (alespoň co jsem ochutnal) mají velmi slušnou kvalitu a cena je vzhledem ke kvalitě velmi příznivá. Osobně preferuji jiné výrobce, ale uzeniny od Chodury mě rozhodně neurazí a pochutnám si na nich.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Návštěvník
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků