Díky za tip, asi vyzkouším. Takže na ty přírodní řízky je to dobré? Jako pokapat a pak usmažit nebo obráceně, nejdřív usmažit a pak pokapat?
Co tyhle?
http://www.habanero.cz/detail/lethal-in ... hot-sauce/http://www.habanero.cz/detail/death-by-naga/jsou bez extraktu, tak by snad mohly mít nějakou chuť, ne?
S těmihle přísadami moc zkušeností nemám, kromě toho tabasca, které mi ale opravdu nechutnalo, vadila mi ta kyselá chuť. Většinou používám jen klasické mleté chilli z běžného obchodu, ale to je houby síla. Naposledy jsem si vysypal půl pytlíku do perníku a v podstatě jsem to necítil. Dneska jsem si namáčel hermelín do stejného chilli ale spíš než pocit pálivosti jsem měl pocit, že je to hořké. Ovšem na záchodě to bylo něco jiného
Právě že nevím jak moc snesu. Kromě mé dovolené na Srí-lance (na první stránce vlákna) se mi nikd nestalo, že by pro mě bylo něco tak pálivé, že bych to nebyl schopen sníst.
Jednou se mi stalo, že jsem krájel papriky - a to mě překvapilo, žádné chilli ale úplně normální "slovenské", ani mi nepřipadly nijak extra pálivé při jídle, ale začaly mě po tom strašně pálit ruce, jsem myslel, že se zblázním, spal se s rukama zabalenejma v mokrejch hadrech
. A samozřejmě jsem si došel i na malou, takže to pak pálilo úplně všude
. Od té doby se mi ale nic podobného nestalo.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.